OVER ONS

LINDA.foundation is een initiatief van Linda de Mol en het tijdschrift LINDA. Samen met zoveel mogelijk donateurs willen we meer begrip en vooral positieve actie creëren voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben.

LINDA DE MOL

“Als je met twee kinderen zeventig euro per week hebt om alles van te doen, en altijd gebukt gaat onder zorgen over geld, reken maar dat dit cadeau dan uit de hemel komt vallen.”

OPGERICHT IN 2013

De LINDA.foundation is in juli 2013 opgericht door Linda de Mol en Mood for Magazines, uitgeverij van het tijdschrift LINDA. Het fonds is bestemd voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren.

RUIM 230.000 KINDEREN IN ARMOEDE

Meer dan 230.000 kinderen in Nederland groeien op in armoede. De druk op ouders neemt toe: maandelijkse rekeningen stapelen zich op en steeds meer gezinnen zoeken hun toevlucht tot schuldsanering. Hulpinstanties zien een piek in hulpverzoeken. LINDA.foundation is er om steun te bieden waar het het hardst nodig is.

SOCIALE ONTWIKKELING KIND

Kinderen die in armoede leven kunnen niet onbezorgd opgroeien: financiële nood bezorgt het hele gezin stress. Lid worden van een (sport)vereniging zit er meestal niet in; zelfs een verjaardagsfeestje geven kan al lastig zijn. De iets ouderen zoeken vaak een baantje en kopen eten of extraatjes voor hun ouders.

(G)EEN ZORGELOOS LEVEN

In vergelijking met kinderen die niet in armoede leven, ervaren kinderen die wel in armoede leven veel stress en maken zich vaker zorgen over de toekomst. Die zorgen kunnen invloed hebben op hun hele verdere leven. Een leven dat vaak al heel lang in het teken staat van armoede.

ONBEZORGDHEID BIEDEN

Met jouw hulp konden wij sinds de start in 2013 al meer dan 43.250 gezinnen met kinderen enkele momenten van onbezorgdheid geven tijdens de feestdagen. Dit deden we door middel van een cadeaupakket met waardebonnen voor Albert Heijn, Hema, Intertoys, H&M, McDonald’s en De Nationale Bioscoopbon.

HOE WORD JE GEKOZEN?

LINDA.foundation kiest de gezinnen niet zelf. Wij maken gebruik van de contacten van onder meer gemeentes, wijkteams, schuldhulpverleners, bewindvoerders, lokale vestigingen van Stichting Leergeld en de Voedselbank.

GOED OM TE WETEN

Alle giften worden voor 100% aangewend voor de aanschaf van de cadeaukaarten. De deelnemende bedrijven sponsoren de LINDA.foundation door meer geld op de cadeaukaarten te zetten dan wij betalen: zo krijgen we dit jaar voor 35 euro een cadeaukaart ter waarde van 50 euro.

KOSTEN & DONEREN

De overheadkosten van de LINDA.foundation worden zo laag mogelijk gehouden en worden betaald door Linda de Mol en uitgeverij Mood for Magazines. Zo hebben donateurs de garantie dat hun gift in zijn geheel gebruikt wordt voor de gezinnen die het moeilijk hebben.

DONEREN

HELP JE MEE OM ZOVEEL MOGELIJK
ARME GEZINNEN TE STEUNEN?