Privacyverklaring LINDA.foundation

Deze Privacyverklaring is van toepassing op alle persoonsgegevens die LINDA.foundation (hierna: ‘wij’ of ‘we’) verwerkt wanneer je als donateur, sponsor, vrijwilliger, gezin of bezoeker de volgende website(s) gebruikt:  

In deze Privacyverklaring geven we meer informatie over de persoonsgegevens die wij van jou verwerken wanneer je onze website(s) bezoekt en/of persoonsgegevens achterlaat, nadat je dit aan ons hebt verschaft.   

Deze Privacyverklaring bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Verwerkingsverantwoordelijke
  2. Minderjarigen
  3. Soorten gegevens
  4. Bron van verkrijging
  5. Doeleinden voor de verwerking
  6. Grondslagen voor de verwerking
  7. Delen van gegevens
  8. Cookies
  9. Bewaren
  10. Beveiliging
  11. Rechten als betrokkene
  12. Wijzigingen
  13. Vragen

Verwerkingsverantwoordelijke

De LINDA.foundation is een initiatief van Linda de Mol en Mood for Magazines B.V., de uitgeverij van LINDA. De stichting stelt zich ten doel om gezinnen met kinderen die in een financieel benarde positie verkeren een cadeautje te geven.

Via dit initiatief worden privacygevoelige gegevens (hierna: “persoonsgegevens” of “gegevens“) verwerkt. Onder het verwerken verstaan we al het gebruik van je persoonsgegevens, zoals het opslaan, aanpassen, doorsturen of (gedeeltelijk) verwijderen van deze gegevens.

De verwerkingsverantwoordelijke hiervoor is de LINDA.foundation, gevestigd aan de Huizerstraatweg 117, 1411 GM te Naarden.

  

  1. Minderjarigen

Ben je jonger dan 16 jaar? Dan mag je alleen persoonsgegevens aan de LINDA.foundation verstrekken als je ouders of wettelijke vertegenwoordigers deze Privacyverklaring hebben gelezen en daarvoor toestemming hebben gegeven. Dit geldt alleen als toestemming ook de grondslag is voor de verwerking (zie ‘6. Grondslagen voor de verwerking‘). Rekening houdend met de beschikbare technologie doen wij redelijke inspanningen om te controleren of je ouders of wettelijke vertegenwoordigers echt toestemming hebben gegeven.

  1. Soorten gegevens

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze Privacyverklaring genoemde doelen:

NAW-gegevens

  • Naam
  • Adres
  • Postcode
  • Woonplaats

Contactgegevens

  • E-mailadres
  • Telefoonnummer

ID-gegevens

  • Geboortedatum en leeftijd
  • Geslacht
  • Burgerlijke staat en relatiestatus
  • Gegevens over partner en/of kinderen

Financiële gegevens

  • Bankrekeningnummer
  • Financiële situatie bijvoorbeeld m.b.t. schuldsanering / bewindvoering

Technische gegevens:

  • Gedetailleerde (technische)gegevens over het gebruik van onze website(s), bijvoorbeeld het apparaat type en -eigenschappen, browsertype en -taal, datum en tijd van de interactie en IP-adres; en
  • Zoekwoorden die op onze website(s) zijn gebruikt.
  • Cookiegegevens

De gegevens die we gebruiken, zijn afhankelijk van het doel waarvoor we de gegevens verwerken. We zullen slechts jouw gegevens gebruiken voor de doeleinden zoals beschreven in paragraaf 5 (‘Doeleinden voor de verwerking’) van deze Privacyverklaring. Hierbij kan het voorkomen dat in de meeste gevallen niet al jouw verstrekte gegevens zal worden gebruikt. Dit hangt dus af van de specifieke website en/of verwerking.

Tot slot verwerken wij in beginsel géén ‘Speciale categorieën van persoonsgegevens’ en zullen wij je niet vragen om dit aan ons te verstrekken. Bij deze categorie moet je denken aan gevoelige gegevens zoals ras, etnische afkomst, politieke opvattingen of filosofische overtuigingen, religie, lidmaatschap van een vakbond, seksuele voorkeuren of geaardheid, gezondheidsgegevens of criminele gegevens. We zijn bewust van de gevoeligheid van deze gegevens en de mogelijke impact die het kan hebben op je privacy. Mocht het verwerken van een speciale categorie toch noodzakelijk zijn, dan zullen wij deze slechts verwerken op basis van jouw uitdrukkelijke toestemming (zie 6. ‘Grondslagen voor de verwerking’) en hiermee zorgvuldig mee omgaan.

  1. Bron van verkrijging

De voornaamste manier waarop we gegevens verkrijgen is door deze van je te vragen. Je hebt daarbij zelf de keuze of je deze gegevens aan ons wil verstrekken of niet. Denk hierbij aan:

  • De gegevens die je zelf kan invullen op een van onze website(s) bij een aanmeldformulier vannl
  • Het kopen van een product via de webshop via lindafoundation.nl
  • Het doneren van geld aan de stichting via nl of actievoorlindafoundation.nl
  • Het aanmaken van een actie via nl

Wel kan het zo zijn dat als je bepaalde gegevens niet wil verstrekken, je niet gebruik kunt maken van onze diensten. Dit kan voorkomen wanneer wij ook verplicht zijn in dat kader bepaalde gegevens van je vast te leggen. Bij de invoer van persoonsgegevens geven we aan welke gegevens noodzakelijk zijn en welke optioneel kunnen worden verstrekt.

Daarnaast zijn er ook gegevens die we automatisch verkrijgen. Bijvoorbeeld (technische) gegevens over de apparaten die je gebruikt. Deze gegevens worden door ons verkregen via cookies en soortgelijke technieken. Zie 8. ‘Cookies’.

  1. Doeleinden voor de verwerking

We zullen jouw gegevens gebruiken voor de volgende doeleinden:

  • Zodat je we je onze diensten, producten en/of informatie kunnen aanbieden of je daaraan kunnen laten participeren. Bijvoorbeeld omdat je als donateur, sponsor, vrijwilliger, gezin of bezoeker, hulpverlener onze sites bezoekt en je registreert om bijvoorbeeld voor ondersteuning in aanmerking te komen.
  • Omdat je zelf een account hebt aangemaakt doordat je je aanmeldt om opgenomen te worden in ons systeem via gezinneninarmoede.nl.  
  • Om onze website(s) en bijbehorende technologieën te analyseren, statistieken te verzamelen, te onderhouden, te beveiligen en te optimaliseren;
  • Om te voldoen aan toepasselijke wet- en regelgeving.

We zullen jouw gegevens niet gebruiken voor andere doeleinden dan die hierboven staan beschreven.

  1. Grondslagen voor de verwerking

We verwerken gegevens omdat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst. Bijvoorbeeld omdat de verwerking noodzakelijk is om onze diensten te kunnen leveren.

Daarnaast verwerken we gegevens omdat dit moet op grond van een wettelijke plicht. Zo is er wetgeving die ons verplicht om gegevens een bepaalde tijd te bewaren. Bijvoorbeeld voor betalingsgegevens verplicht de Algemene Wet inzake Rijksbelasting ons deze 7 jaar te bewaren voor de Belastingdienst.

Ook verwerken we gegevens omdat we hier zelf of een derde een gerechtvaardigd belang bij heeft, bijvoorbeeld bedrijfsbelangen. In dat geval zullen we altijd een gedegen afweging maken of dit belang groter is dan jouw privacybelang.

Tot slot verwerken we gegevens op basis van je toestemming, bijvoorbeeld wanneer we bijzondere persoonsgegevens van je verwerken of gegevens bijvoorbeeld lang willen opslaan zoals in gezinneninarmoede.nl. Ook informeren en vragen we je toestemming voordat we cookies plaatsen en uitlezen.

  1. Delen van gegevens

Je gegevens kunnen binnen LINDA.foundation worden uitgewisseld en gecombineerd. Zie ook ‘1. Verwerkingsverantwoordelijke‘.

Voor het verwerken van je persoonsgegevens maken wij gebruik van derde partijen die de beschikking kunnen krijgen over jouw gegevens. Waar mogelijk verplichten wij deze derde partijen om in de hoedanigheid van verwerker op te treden. Dit houdt in dat wij het doel en middelen voor deze verwerkingen bepalen en de verwerker alleen volgens onze instructies en onze (beveiliging)standaarden met jouw gegevens mag omgaan, bijvoorbeeld voor het verzenden van pakketjes. Deze afspraken leggen we met elke verwerker vast in een zogenaamde verwerkersovereenkomst.

In de verwerkingsovereenkomst leggen wij ook vast dat je gegevens worden opgeslagen op servers binnen de Europese Unie (EU). In afwijkende gevallen (lees: gegevensverwerking door een (sub)verwerker buiten de EU) hebben we (aanvullende) afspraken gemaakt, zodat er een passend beschermingsniveau kan worden gegarandeerd. In aanvulling op de verwerkingsovereenkomst sluiten wij dan een goedgekeurd modelcontract van de Europese Commissie (ook wel “standard contractual clauses” of “SCC’s” genoemd). De SCC’s gelden overigens niet, wanneer de betreffende (sub)verwerker door de Europese Commissie al wordt erkend als land met een passend niveau van gegevensbescherming.

  1. Cookies

Op onze website(s) maken wij gebruik van cookies en andere soortgelijke technieken (hierna: “cookies“). Wil je meer informatie over wat cookies zijn, welke specifieke soorten cookies we waarom gebruiken en hoe je hierop controle kunt uitoefenen? Dan verwijzen we je naar onze Cookieverklaring.

  1. Bewaren

We hebben (organisatorisch en technisch) een onderscheid gemaakt in de soorten gegevens die we verzamelen (zie ‘3. Soorten gegevens’). Hierbij bewaren we je persoonsgegevens niet langer dan nodig is voor het verwezenlijken van de doeleinden waarvoor de gegevens verzameld zijn. Daarna worden je persoonsgegevens vernietigd.

Uitzondering hierop is als de wet voorschrijft dat we bepaalde gegevens nog langer moeten bewaren. Bijvoorbeeld voor betalingsgegevens verplicht de Algemene Wet inzake Rijksbelasting ons deze 7 jaar te bewaren voor de Belastingdienst.

Meer informatie over hoe lang je ‘Cookies’ worden bewaard, kun je vinden in onze Cookieverklaring.

  1. Beveiliging

We nemen alle redelijke inspanningen om ervoor te zorgen dat jouw persoonsgegevens zo goed mogelijk beveiligd zijn. Wij hebben daarom passende technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen genomen aan de hand waarvan we je persoonsgegevens beschermen tegen onbedoeld(e), onrechtmatig(e) of onbevoegd(e) vernietiging, verlies, wijziging, toegang, bekendmaking of gebruik. Gelet op de stand van de techniek zorgen wij er ook voor dat onze beveiligingsnormen voortdurend worden geüpdatet en getest.

Als we zogenaamde derde partijen inschakelen, verplichten we deze om volgens onze instructies en onze (beveiliging)standaarden met jouw gegevens om te gaan. Zie ook ‘7. Delen van gegevens‘.

  1. Rechten als betrokkene

Je hebt het recht je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren, te verwijderen of over te dragen. Daarnaast heb je het recht op beperking van en bezwaar te maken tegen de verwerking. Tot slot willen we je wijzen op het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (“AP”).

Je kunt hiervoor te allen tijde ons een verzoek sturen om je rechten uit te oefenen. Je doet dit door een e-mail te sturen naar info@lindafoundation.nl.  Specificeer in je verzoek zoveel mogelijk op welke persoonsgegevens je verzoek ziet, welk recht je wilt uitoefenen en bewijs dat het ook jouw persoonsgegevens zijn. We proberen binnen een maand op je verzoek te reageren.

  1. Wijzigingen

Wij kunnen deze Privacyverklaring eenzijdig wijzigen. We raden je dan ook aan om regelmatig deze Privacyverklaring op wijzigingen te controleren. Als we grote wijzigingen aanbrengen, zullen we je daarvan op de hoogte stellen. Bijvoorbeeld door een melding op onze website(s) te plaatsen, via e-mail of doordat we opnieuw toestemming vragen.

De laatste wijziging was op 6 mei 2021.

  1. Vragen

Als je vragen, opmerkingen of klachten hebt over deze Privacyverklaring, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via info@lindafoundation.nl of schriftelijk gericht aan de directie op het bovenstaande adres.