Xandra: ‘Bijstandskinderen: stop nooit met dromen’

Xandra: ‘Bijstandskinderen: stop nooit met dromen’

LINDA.foundation kreeg een donatie van 500 euro van Xandra (niet haar eigen naam) en we vroegen haar: welk verhaal gaat er achter je donatie schuil? Wat blijkt: Xandra is opgegroeid in de bijstand en wil wat terugdoen.  
Zaterdag, 3 september 2016, 13:31 uur
Xandra: “Ik kom uit een gezin van drie kinderen. We groeiden op in de bijstand. We hadden niet veel, maar mijn moeder was (en is nog steeds) ontzettend creatief waardoor we ons zelden verveelden. Zo gingen we nooit op vakantie, maar organiseerde mijn moeder wel een watergevecht in de straat. En cadeautjes maakten we zelf.”
Om de beurt een beugel
Gelukkig kreeg het gezin veel steun van opa en oma: “Winterjassen en schoenen kregen we van onze grootouders. Maar we moesten alle drie een beugel en dat ging om de beurt. Degene met scheefste tanden mocht eerst. Zo gebeurde het dat ik pas op mijn zeventiende een beugel kreeg.”
Nooit stoppen met dromen
Eenmaal volwassen kreeg Xandra ook te maken met schulden: “Door een paar domme beslissingen had ik een paar jaar geleden een schuld van 17.000 euro. Met behulp van mijn moeder en zusje heb ik die in twintig maanden weg weten te werken. Ik heb een bucketlist gemaakt en ga binnenkort mijn grootste droom waarmaken: drie maanden reizen met een camper door Maleisië, Indonesië en Australië. Ik hoop dat mijn verhaal en donatie kinderen die in armoede opgroeien doen beseffen dat ze de moeite waard zijn. En dat ze nooit mogen stoppen met het verwezenlijken van hun dromen, hoe moeilijk het soms ook lijkt.