FANTASTISCHE START VAN DE ZOMER: RUIM 200 GEZINNEN GRATIS NAAR HET MAURITSHUIS IN DEN HAAG

FANTASTISCHE START VAN DE ZOMER: RUIM 200 GEZINNEN GRATIS NAAR HET MAURITSHUIS IN DEN HAAG

Ter ere van het 200-jarig bestaan van het Mauritshuis hebben Nationale-Nederlanden en LINDA.foundation gezinnen, die het financieel zwaar hebben, uitgenodigd om een dag lang te genieten van de klassiekers als ‘het Meisje met de parel’ en de nieuwste tentoonstelling ‘Hallo Vermeer!’

Op donderdag 15 en vrijdag 16 juli werden ruim 200 Haagse gezinnen uitgenodigd om museum het Mauritshuis te bezoeken.

HET MAURITSHUIS

In het hart van Den Haag ligt het Mauritshuis. Een klein museum van wereldformaat met een collectie wereldberoemde Nederlandse en Vlaamse 17de-eeuwse schilderkunst.

Je vindt er meesterwerken als het Meisje met de parel van Johannes Vermeer en de Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, waarvoor jaarlijks honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld naar het museum komen.

ZOMERS UITJE VOOR KWETSBARE GEZINNEN

De gezinnen, die LINDA.foundation hiervoor heeft uitgenodigd, hebben het financieel zwaar en er is normaal gesproken geen geld voor een uitje. Jocelyn Nassentein, directeur LINDA.foundation: “Als je amper geld hebt om je boodschappen te betalen zit een vakantie of een dagje weg er gewoon niet in en duurt de zomervakantie heel lang. Wij zijn blij dat wij met NN mogen samenwerken om gezinnen uit Den Haag kennis te laten maken met het Mauritshuis.”

Speciaal voor deze gezinnen heeft het Mauritshuis op 15 en 16 juli daarom haar deuren geopend. De gezinnen kregen een rondleiding en ze konden deelnemen aan de doe tentoonstelling ‘Hallo Vermeer!’ waar kinderen samen spelenderwijs de schilder Johannes Vermeer leren kennen.

Een moeder die met haar twee kinderen het museum bezocht, was heel dankbaar voor dit uitje: “Dit is ons allereerste uitje sinds jaren. Ik ben zo blij voor mijn kinderen. Dit is een geweldige start van de zomer.”

Tekst gaat verder onder de foto.

OVER DE SAMENWERKING

Nationale-Nederlanden en LINDA.foundation  werken sinds 2014 samen op diverse projecten om gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben te ondersteunen.

Fleur Hudig, Head of Corporate Citizenship NN Group: “Als NN geloven we dat kunst inspireert en verbindt. Maar we realiseren ons maar al te goed dat als je geldzorgen en stress hebt, dit niet op de eerste plaats komt. We vinden het daarom belangrijk een extra stap te zetten en zijn blij dat we samen met de LINDA.foundation zoveel gezinnen een onbezorgde dag kunnen bieden.”