Van bankdirecteur tot ‘ijsverkoper’

Van bankdirecteur tot ‘ijsverkoper’

Stoer: Fokke Hoekstra (57) zegde vorig jaar zijn baan als statutair directeur bij de Rabobank op en schreef het kinderboek Luke en de IJsjesmachine.
De opbrengst van de verkoop van het boek gaat naar LINDA.foundation.
Geïnspireerd door kleinzoon
Fokke: Nadat ik was gestopt met werken, had ik ineens veel meer tijd en aandacht voor mijn twee kleinzonen Luke (7) en Rean (4). Toen ik Luke hoorde fantaseren over zijn droom om later baas te worden van een ijsjesfabriek was dat voor mij aanleiding om zijn verhaal op te schrijven.
Andere koek
In het boek staan staan Luke en Rean samen met de grote knuffelbeer Knuf centraal. Ze willen samen het lekkerste ijsje maken… maar of het ze lukt?  Van bankdirecteur tot kinderboekenschrijver, het is wel even andere koek voor Fokke. Ik heb in m’n bancaire periode een vijftal financiële boeken geschreven, dus schrijven kan ik, maar het is anders om de gedachtenwereld van een zevenjarige te verwoorden.
Met tekeningen van Gerard Bruggeman
Het verhaal is vooraf getest op verschillende basisscholen en de jonge talentvolle illustrator Gerard Bruggeman heeft de illustraties voor zijn rekening genomen.
Tweede druk: niet voor de eer, maar voor de foundation
Waarom LINDA.foundation? Als ik zie hoe goed mijn kleinkinderen het hebben dan staat dat in schril contrast met de (helaas) nog vele Nederlandse gezinnen die de eindjes aan elkaar moeten knopen. Ik heb daarom besloten op eigen risico te investeren in het kinderboek (dus geen verkoopadressen en uitgever) en de netto opbrengst te doneren aan de LINDA.Foundation. Ik hoop echt dat er een tweede druk gaat komen, niet voor de eer maar voor de LINDA.foundation.
Kopen
Wil jij het kinderboek Luke en de IJsjesmachine kopen en de LINDA.foundation steunen? Dat kan. Ga naar ijsjesmachine.nl. Prijs € 12,50,  inclusief verzendkosten.