Utrechtse studentes schenken 10.000 euro aan LINDA.foundation

Utrechtse studentes schenken 10.000 euro aan LINDA.foundation

LINDA.foundation heeft van een fantastische groep vrouwen in Utrecht een bedrag van 10.000 euro gekregen.
Hoe dat zo?
In de zomer van 2014 werd het 23e Lustrum van de Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging / Nieuwe Vereniging van Vrouwelijke Studenten te Utrecht (U.V.S.V./N.V.V.S.U.) gevierd met een tiendaags feest. Het thema, zoals te zien aan de foto was Spectrum: kleur je leven.
Één dag ging niet door
Wegens omstandigheden ging één dag, een feest op het strand van Scheveningen waarvoor een strandtent en een stuk strand waren afgehuurd, niet door. U.V.S.V./N.V.V.S.U had voor het gehele Lustrum een annuleringsverzekering afgesloten, maar omdat de financiële afrekening van het Lustrum in zijn geheel niet negatief is geëindigd, keerde de verzekering geen bedrag uit om de gemaakte kosten van de stranddag te compenseren.
Nationale Nederlanden stelt bedrag beschikbaar
En nou komt het bijzondere: verzekeringsmaatschappij Nationale Nederlanden is de vrouwen tegemoet gekomen door een bedrag van 10.000 euro beschikbaar te stellen om te doneren aan een goed doel.
Keuze was snel gemaakt
De keuze voor LINDA.foundation was snel gemaakt. Linda de Mol zat namelijk in het Comite van Aanbeveling van het Lustrum (onder andere dit comité heeft het Lustrum mogelijk gemaakt). En de studentes zijn in het bijzonder gecharmeerd van het feit dat Linda de Mol en uitgeverij Mood for Magazines de onkosten van de LINDA.foundation dragen, waardoor gedoneerde bedragen in zijn geheel naar de gezinnen gaan.
Iets terugdoen
Anne Kodde, Praeses der U.V.S.V./N.V.V.S.U. zegt: wij vinden het een erg mooi gebaar om namens het Lustrum en namens alle leden die bij het Lustrum aanwezig en betrokken waren, iets te doen voor gezinnen in Nederland die het een stuk minder goed hebben dan wij.
Namens LINDA.foundation: dank je wel vrouwen!