Typetopia leert kinderen van het project ‘Digitale Vleugels’ gratis typen

Typetopia leert kinderen van het project ‘Digitale Vleugels’ gratis typen

En dat is tegenwoordig bijna net zo belangrijk als leren fietsen. Het project ‘Digitale Vleugels’ werd in augustus afgetrapt door Linda de Mol.
Ze reikte namens de LINDA.foundation de eerste laptops uit aan kinderen die opgroeien in armoede.
LEES OOK
Linda de Mol schenkt laptops aan scholieren namens LINDA.foundation
DIGITALE VLEUGELS
Daarna zijn er maar liefst bijna zevenhonderd laptops verstuurd aan kinderen die net aan de middelbare school waren begonnen, maar thuis geen beschikking hadden over een computer. Dit is mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Postcodeloterijen de steun van diverse bedrijven.
BETERE KANSEN OP SCHOOL
Met een laptop hebben deze kinderen een betere start op de middelbare school, omdat informatie over huiswerk, roosters en cijfers veelal alleen online aan kinderen verstrekt wordt. Ook voor huiswerk en werkstukken is een computer vereist. LINDA.foundation houdt gedurende vier jaar contact met de kinderen door middel van een tweejaarlijkse nieuwsbrief met informatie waar de kinderen echt wat aan hebben.
TYPETOPIA
Het was een grote wens om in de eerste nieuwsbrief de kinderen een gratis typecursus aan te bieden. Zó geweldig dat Typetopia meteen enthousiast reageerde en alle kinderen van ‘Digitale Vleugels’ hun online cursus gratis ter beschikking stelt. Want ‘het snel leren typen levert de kinderen een vaardigheid op waar ze hun hele leven profijt van hebben’ motiveert directeur Romer van Bavel zijn besluit om hieraan mee te doen. ‘In twintig weken leren de kinderen blind typen. Het spannende online avontuur en oefenspelletjes verhogen het leerplezier van de kinderen tijdens de cursus. Wij zijn blij hiermee een steentje bij te dragen aan betere kansen voor deze kinderen.’
Dank je wel Typetopia.