Tough girls: meiden met weinig geld die tóch leuke dingen doen

Tough girls: meiden met weinig geld die tóch leuke dingen doen

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. Vier meiden vertellen aan ‘Fashionista’ hoe zij, ondanks geldgebrek, tóch leuke dingen doen.
Vrijdag, 26 augustus 2016, 15:59 uur
Niet voor alle tieners is shoppen met hun moeder vanzelfsprekend.
Altijd optimistisch blijven
Seline (18) en haar tweelingzus Carmen (18) proberen samen met hun moeder altijd optimistisch te blijven. “Als mijn zus iets moois op straat ziet, doen we een spelletje: wie scoort het item zo goedkoop mogelijk op Marktplaats?” vertelt Seline aan Fashionista. “Er zijn kinderen die alles krijgen wat ze willen, maar geen goede band hebben met hun ouders. Gelukkig heb ik die band wél,” aldus Carmen.
Op vakantie
Het gezin waarin Shalysha (15) opgroeit komt rond van negentig euro per week. Ze wil heel graag op vakantie naar Curacao. “Daar woont mijn vaders familie. Ik bel ze soms, maar dat is zo duur. Via de Voedselbank logeerden we een keer in een huisje in Nederland. Er was een zwembad en het was supergezellig. Helaas gebeuren dat soort dingen niet vaak.”
Lekkere zak chips
Silvana (16) en haar moeder leven samen van vijftig euro per week. “Ik durf er niet goed over te praten, omdat ik bang ben dat mensen me afwijzen. Als mijn moeder en ik een leuke avond willen, kijken we een film. We gebruiken het Netflix-account van mijn vriend en als er op dat moment geld voor is, halen we een lekkere zak chips.”
Lees het hele artikel ‘Tough Girls’ in Fashionista #9. Haal ‘m in de winkel of bestel ‘m hier.