Toch nog een mooie kerst

*Ellen werkt op de afdeling jeugdhulp als intensieve gezinsbegeleider. Ze vertelt hoe bijzonder en betekenisvol het effect was van de LINDA.Foundation-bonnen op een gezin waar zij mee werkt.

Ik werk met een moeder en haar puberzoon. Ik begeleid de moeder thuis, haar zoon woont op een behandelgroep. De jongen heeft afgelopen zomer van een fijne vakantieweek kunnen genieten die door Stichting Heppie was georganiseerd. Moeder vertelde mij dat ze een email van Heppie had gekregen met een link naar jullie site om haar in te schrijven voor LINDA.Foundation. Dit heeft ze gedaan. Al had ze toen nog geen idee wat het haar zou brengen.

Helaas was het voor moeder en zoon niet mogelijk samen de kerst door te brengen. Puur door financiële problemen. Schrijnend om te weten met wat voor bedrag deze moeder iedere maand rond moet komen. De gemeente heeft haar inkomsten gekort omdat haar zoon niet volledig bij haar thuis woont. Hierdoor kan ze, zelfs nu haar zoon op de groep woont, nauwelijks bezoekmomenten of weekenden inplannen. En afgelopen kerst had ze gewoonweg het geld niet om haar zoon op te halen en boodschappen te doen, laat staan een kerstboom te kopen of cadeautjes.

In de week van 26 november krijgt ze bericht dat ze een pakketje van LINDA.Foundation kan verwachten. Ze weet niet wat haar te wachten staat, maar een cadeautje is altijd leuk. De bel gaat. DHL staat voor de deur met een prachtig, zwart doosje met gouden letters LINDA. erop. Ze moet tekenen voor ontvangst, alleen dat geeft al een bijzonder gevoel, want wat zal het zijn? Ze maakt het open en bedenkt dat ze beter kan gaan zitten.
De inhoud is een droom, een geluk, een last van haar schouders, een kerst. Geen eenzame kerst maar een kerst met haar zoon, de belangrijkste in haar leven.

Ze heeft meteen de groep gebeld. De kerstvakantie wordt anders: het wordt kerst en oud en nieuw vieren met zijn tweeën dit jaar. Ze heeft een kerstboom gekocht en haar huis gezellig gemaakt. Ik zie een stralende moeder, die eindelijk eens voelt hoe het is om zomaar, plotseling, een gelukje te hebben. Iets wat haar zoon bij haar brengt.
Hoe mooi en warm is dit kerstverhaal?

Ik wil LINDA.Foundation, ook namens moeder en zoon, bijzonder bedanken! Jullie geven, is ontzettend intens ontvangen!

*Ellen is niet haar echte naam.

Terug naar dossier.