Studenten halen binnen 24 uur zoveel mogelijk geld op voor LINDA.foundation

Studenten halen binnen 24 uur zoveel mogelijk geld op voor LINDA.foundation

Een groep studenten van de Stenden Hogeschool Leeuwarden kreeg de opdracht om van vijf euro in 24 uur zo veel mogelijk geld te maken. Klinkt als een lastige opdracht…
… maar niet voor deze kanjers. ‘We moesten creatief te werk gaan en onze ondernemende kwaliteiten werden gestimuleerd’, vertelt student Nena Bakker.
LEES OOK
Nationale Nederlanden zet zich als hockeycoach in voor LINDA.foundation
24 UUR KEIHARD WERKEN
Nena legt uit hoe de 36 studenten te werk zijn gegaan. “We kregen vijf euro en moesten hier als opdracht voor onze minor Ondernemen iets voor jou? zo veel mogelijk geld van maken. In 24 uur hebben we verschillende activiteiten gedaan om geld op te halen. Zo hebben we bijvoorbeeld spullen ingezameld en deze doorverkocht, met behulp van sponsoren een loterij georganiseerd, karweitjes gedaan en ijsjes en bloemen verkocht”.
GOED DOEL
Voorafgaand aan de actie moest nog wel besloten worden wat er met het opgehaalde geld zou gaan gebeuren. “We wilden het geld niet zelf houden, maar schenken aan een goed doel. Een Nederlandse instantie had onze voorkeur, zodat we zouden weten waar het geld zou blijven,” vertelt Nena. Uiteindelijk werd er voor LINDA.foundation gekozen, want “LINDA.foundation zorgt ervoor dat dingen die voor heel veel kinderen normaal zijn, ook normaal worden voor andere kinderen. Een schoolreisje, een verjaardagsfeestje of je favoriete sport kunnen beoefenen.”
FANTASTISCHE OPBRENGST
We kunnen wel stellen dat ondernemen zeker iets is voor deze studenten. In de 24 uur die zij hadden, hebben ze een fantastisch bedrag van € 3684,32 opgehaald. Met dit bedrag kan LINDA.foundation later dit jaar zeven gezinnen verblijden met een cadeaupakket. In dit cadeaupakket zitten cadeaubonnen voor Albert Heijn, Intertoys, HEMA, C&A en ANKO. Lieve studenten, namens LINDA.foundation ontzettend bedankt voor jullie inzet!
Wil jij ook op de hoogte blijven van alles dat LINDA.foundation doet? Like ons op Facebook en volg ons op Instagram!