Premier Rutte en Minister Hoekstra ontvangen boekje ‘Ik ben Arm’

Premier Rutte en Minister Hoekstra ontvangen boekje ‘Ik ben Arm’

Staatssecretaris Tamara van Ark ontving in oktober al het eerste exemplaar van ‘Ik ben Arm’ uit handen van Linda de Mol. Maar nu hebben ook andere leden van het kabinet het boekje te pakken.
Zo namen onder andere premier Mark Rutte en minister Wobke Hoekstra vandaag een exemplaar in ontvangst.
ARMOEDE
Linda gaf staatssecretaris Van Ark op 16 oktober namens de LINDA.foundation een tas met boekjes mee om uit te delen aan het hele kabinet. Armoede en armoedebestrijding bestrijken immers veel beleidsterreinen. Vandaag namen de ministers het boekje dan eindelijk in ontvangst. “Dat organisaties als deze taboes doorbreken en helpen met oplossingen,” noemt Van Ark “hartverwarmend”.
WOPKE HOEKSTRA
Ook Wopke Hoekstra, de minister van Financiën, reageerde enthousiast op de actie en het boekje van de LINDA.foundation. ‘Ik vind dit ik een geweldig initiatief waarmee ruim 4000 gezinnen tijdens de komende feestdagen en steuntje in de rug krijgen,’ schrijft hij op Instagram. ‘Hoe meer aandacht ervoor [armoede] komt hoe beter we dit taboe gezamenlijk kunnen doorbreken.’
Lees ook
Linda de Mol presenteert: ‘Ik ben Arm’ en deelt het verhaal van arme mensen
‘IK BEN ARM’
Wil je ook de verhalen lezen van ouders, kinderen, leerkrachten en hulpverleners die elke dag geconfronteerd worden met armoede? Je kunt het boekje bestellen in de webshop van LINDA.foundation.

Ministerie SZW

@MinisterieSZW

.@tamaravanark gaf vandaag alle collega’s het boekje ‘Ik ben arm’ vd @foundationLINDA. Met aangrijpende verhalen van ouders, kinderen en hulpverleners die dagelijks armoede ervaren. ‘Dat organisaties als deze taboes doorbreken en helpen met oplossingen vind ik hartverwarmend.’

Afbeelding weergeven op Twitter
Andere Tweets van Ministerie SZW bekijken