Peggy’s vader overleed tijdens Dam tot Damloop: ‘Nu loop ik zelf mee’

Peggy’s vader overleed tijdens Dam tot Damloop: ‘Nu loop ik zelf mee’

Fotografe Peggy Hoe (37) was nog maar 17 jaar toen zij haar vader verloor tijdens de Dam tot Damloop: vlak voor de finish stortte hij in elkaar. Nu, jaren later, doet ze zelf mee.
Dinsdag, 12 juli 2016, 16:46 uur
“Ik heb het gevoel dat ik er nu echt klaar voor ben”, zegt ze tegen LINDAnieuws.
‘Hij wilde meer’
Peggy heeft sinds het overlijden van haar vader altijd een hekel gehad aan de Dam tot Damloop: “Ik vond het lastig om geconfronteerd te worden met zijn dood. Hij sportte veel, maar toch heeft hij de finish niet gehaald. Mijn vader wilde meer dan zijn lichaam aankon.”
Gezegend
Al die tijd heeft Peggy de loop vermeden. Tot dit jaar: ze zag de oproep waarin stond dat je mee kunt rennen voor de LINDA.foundation en dat zette haar aan het denken: “Een spontane foto die ik onlangs heb gemaakt (onderaan) laat mij inzien hoe gezegend ik ben als moeder van vier kids. Ik heb ze vanaf hun geboorte een warm nestje kunnen geven en besef dat dit niet voor ieder gezin geldt”, vertelt ze. “Sommige ouders hebben niet eens geld voor een verjaardagscadeau: dat is pas slikken.”
Jeugdvriendin
Vol goede moed traint ze nu daarom met behulp van Klaas Boomsma van Vondelgym in Amsterdam voor de 16,1 km, samen met haar jeugdvriendin Isa Betz. “Ik heb na jaren weer contact met haar en ze is een enorme steun voor me, ook omdat ze mij al kende toen ik mijn vader verloor.”
‘Ik ga het halen’
Samen willen ze alles geven op 18 september, maar een goede voorbereiding is voor Peggy een must: “Vooral mijn moeder maakt zich zorgen. ‘Maak niet dezelfde fout als je vader’, zegt ze dan. Dat begrijp ik wel, maar al moet ik kruipend over de finish: ik ga het halen. Ook voor hem.”

Peggy steunen? Dat kan hier. Wil jij ook meelopen voor LINDA.foundation, stuur dan een mailtje naar damloop@lindafoundation.nl.

Like LINDA.foundation op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.