Moeder bedankt LINDA.foundation met ontroerende brief: ‘is dit echt voor mij?’

Moeder bedankt LINDA.foundation met ontroerende brief: ‘is dit echt voor mij?’

Een alleenstaande moeder die de LINDA.foundation-doos ontving, beschrijft hoe intens blij ze ermee is. ‘Ik kon mijn ogen niet geloven.’
Emma* heeft drie kinderen en weet het hoofd nauwelijks boven water te houden. Haar reactie illustreert hoeveel zo’n doos voor een gezin kan betekenen.
De LINDA.foundation probeert elk jaar duizenden gezinnen onvergetelijke feestdagen te bezorgen met een eenmalig pakket cadeaubonnen voor grote winkelketens.
EMMA
Emma schrijft in haar mail dat haar dag een andere wending nam toen ze de doos van de LINDA.foundation ontving. ‘Ik kon mijn ogen niet geloven! Is dit echt voor mij? Ik besefte het even niet. Ik werd blij, vreselijk blij, ik werd emotioneel, ik voelde opluchting, ik voelde sinds lange tijd hoe een geluksmoment voelt! Dit had ik in mijn stoutste droom niet durven dromen!’
VERSE GROENTE
‘Ik wil jullie zo vreselijk bedanken! Jullie hebben mijn leven en dat van mijn kinderen een heel stuk lichter gemaakt. Terwijl ik dit schrijf, gaat er van alles door me heen. Ik zucht, kijk even weg, ik denk, kom weer terug op aarde en typ verder. Ik kan jullie niet uitleggen wat ik precies voel. Het is te veel tegelijk.’
‘Cadeaukaarten van Albert Heijn, wát een bedrag! Nu kunnen we heerlijke verse groente kopen als de voedselbank het niet heeft. En wasmiddel, want dat is altijd zo duur.’
VISJE
Op zondag gaat ze weer een keer speciaal eten, ‘met een lekker stukje vlees of misschien zelfs een visje. Of met mijn kinderen gezellig lunchen met harde broodjes en kaas en een eitje.’
‘Oké, ik moet nu niet te hard van stapel lopen, haha. Ik ben al zo vreselijk blij dat ik nu naar de supermarkt kan om verse groente en aardappels te kopen en weer heerlijk ruikend wasmiddel, zonder erover te hoeven nadenken. Als ik het goed doe, moet ik er een half jaar groente, aardappels en melk van kunnen kopen en misschien nog wel een extraatje.’
SPEELGOEDWINKEL
Emma gaat bij de HEMA ondergoed en een mooie pyjama voor haar jongste zoon kopen. ‘En een worst natuurlijk.’ Bij C&A koopt ze een mooi overhemd voor kerst. “Alle drie een nieuw kledingstuk, hoe fijn is dat! Ze zijn door het dolle heen en ik ook.’
‘Maar hier hield het nog niet op! Cadeau na cadeau maak ik open. Af en toe moet ik eraan denken te blijven ademhalen. En dan… Een cadeaukaart van Intertoys!!! Daar kon ik nooit iets kopen, veel te duur! En nu kan ik een mooi cadeau kopen voor mijn kinderen voor kerst! Wat zullen ze opkijken, zo benieuwd naar hun snoetjes. Alleen de voorpret voelt al zo geweldig. Wat is dit overweldigend allemaal.’
KIPPENVEL
‘Meteen heb ik mijn hulpverlener en mijn ouders gebeld. We zijn allemaal zo blij! Nu ben ik helemaal moe van alle emoties haha, kippenvel. Bedankt lieve Linda en iedereen die hierbij betrokken is. Jullie hebben mij en mijn kinderen een lichtje gegeven.’
* Emma is een schuilnaam, haar echte naam is bekend bij de LINDA.foundation.