Marieke won vorig jaar de hoofdprijs: ‘Ik doe dit jaar weer mee!’

Marieke won vorig jaar de hoofdprijs: ‘Ik doe dit jaar weer mee!’

De 45-jarige Marieke Vollebregt won vorig jaar een auto met de LINDA.foundation zomerloterij. Ook dit jaar doet ze weer mee: ‘Ik heb vier loten gekocht.’ De winnares heeft ondertussen al 20.000 kilometer op de teller.
Lees ook
9 redenen om nú mee te doen aan de zomerloterij van LINDA.foundation
Wat was je reactie toen je hoorde dat je had gewonnen?
“Ik was ontzettend verrast. Op dinsdag kreeg ik een mail dat ik contact op moest nemen met de LINDA.foundation. Tijdens het telefoongesprek zeiden ze dat ik de hoofdprijs had gewonnen. Dat had ik nooit verwacht, want ik had mijn loten last-minuteop de donderdag ervoor pas gekocht.”
Had je meerdere loten gekocht?
“Ja, ik had twee loten van vijf euro gekocht. En daarmee had ik zelfs twee keer prijs: met het andere lot won ik vijf kilo aardbeien, ook hartstikke leuk. Het doel van LINDA.foundation sprak me aan, dus dat was wel een extra stimulans om mee te doen.”
Na het winnen van de prijs ben je ook de LINDA.foundation gaan steunen, toch?
“Ik vond het een beetje tegenstrijdig: ik had een auto voor vier jaar gewonnen bij de foundation, terwijl het doel is om arme gezinnen te steunen. Daarom wilde ik mijn steentje bijdragen. Na het winnen ben ik gelijk donateur geworden; nu stort ik maandelijks een bedrag.”
Doe je dit jaar weer mee?
“Jazeker, ik heb meteen vier loten gekocht. Wie weet win ik weer een prijs, maar anders is het ook niet erg. Omdat je met een kaartje het goede doel steunt, is het sowieso niet voor niks geweest. Ik heb de zomerloterij ook gedeeld op Facebook en al mijn vriendinnen erover ingelicht. Ook zij hebben kaarten gekocht.”

Meedoen?
Met de loterij wil de LINDA.foundation weer een stapje dichter bij de doelstelling van 2017 komen, namelijk om minimaal 3.500 gezinnen een onvergetelijke decembermaand te geven én een appeltje voor de dorst voor de maanden die volgen. Hier loten kopen en ook direct afrekenen. Het prijzenassortiment dit jaar is er één om U tegen te zeggen! En de hoofdprijs? Een super-de-luxe reis naar de Dominicaanse Republiek voor twee personen met TUI. De trekking zal plaatsvinden op maandag 17 juli. Op dinsdag 18 juli zullen we de winnaars hier bekendmaken.