LINDA.foundation & SNEW starten laptop actie

LINDA.foundation & SNEW starten laptop actie

Door de corona crisis is het onderwijs verplaatst van de schoolklassen naar de huiskamers. Voor een aanzienlijke groep kinderen is het niet vanzelfsprekend dat zij de lessen ook online kunnen volgen. In veel gezinnen met soms meerdere kinderen is geen of hooguit één laptop of computer beschikbaar.
SAMENWERKING
Daarom is LINDA.foundation samen met SNEW (spreek uit: as-new), een bedrijf uit Brabant dat computers opknapt, een actie gestart om die groep kinderen te helpen. Het refurbish-bedrijf zamelt belangeloos afgeschreven laptops in bij het bedrijfsleven en doneert ze aan kinderen die thuis zonder laptop zitten.  Deze gezinnen hebben onder normale omstandigheden al veel zorgen en stress, al het leed achter de voordeuren wordt in deze tijd uitvergroot.
OPTIMAAL ONTPLOOIEN
Oprichter Martijn van Engelen van SNEW: “Het kan niet zo zijn dat een groep kinderen uitgesloten wordt van goed onderwijs. De lessen thuis goed kunnen volgen is nu in corona tijd cruciaal. Onze droom is een wereld waarin mensen zich optimaal kunnen ontplooien. Wij zijn een bedrijf dat werkt vanuit ons hart en iedereen een kans wil geven. Meer dan de helft van onze medewerkers zijn mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.”
DUIZEND LAPTOPS
SNEW en LINDA.foundation roepen bedrijven op hun afgeschreven laptops te doneren. “We halen ze op, maken ze schoon, wissen alle data en voorzien ze van nieuwe software. Zo zijn ze klaar voor een tweede leven”, legt Van Engelen uit.  “We beginnen met duizend laptops die we als nieuw willen maken. Dat is een start. Want we gaan door, ook als de crisis straks onder controle is. Net zo lang tot alle kinderen mee kunnen doen, thuis of op school.”
Hebben jullie in je bedrijf nog laptops over? Neem dan contact op met SNEW, via het aanmeldformulier en zet erbij dat het voor de LINDA.foundation is of stuur een mailtje naar info@lindafoundation.nl