LINDA.FOUNDATION OPNIEUW HET GOEDE DOEL VAN DE FORMULA 1 DUTCH GRAND PRIX IN ZANDVOORT

LINDA.FOUNDATION OPNIEUW HET GOEDE DOEL VAN DE FORMULA 1 DUTCH GRAND PRIX IN ZANDVOORT

Hét racespektakel van het jaar vond dit jaar plaats van 25 t/m 27 augustus op het Circuit in Zandvoort. Het was weer een fantastisch weekend waarbij ‘onze’ Max de titel mocht binnenslepen. En LINDA.foundation mocht hierbij aanwezig zijn.

 

OPNIEUW HET GOEDE DOEL

Net als vorig jaar mocht LINDA.foundation weer het officiële goede doel zijn van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort. Meerdere gezinnen – die hier normaal gesproken het geld niet voor hebben – hebben afgelopen weekend het racespektakel van dichtbij meegemaakt.

Daarnaast werd ook geld ingezameld voor LINDA.foundation dankzij de ‘statiegelddoneerstations’. Bezoekers konden hun lege flesjes en blikjes inleveren waarbij de opbrengst naar onze foundation gaat.

 

JUMBO SUPER FRIDAY

Het raceweekend begon met Super Friday: een familiedag met volop entertainment en activiteiten. LINDA.foundation mocht hiervoor vier gezinnen bestaande uit vijf personen uitnodigen. Naast de vele optredens en entertainment, zagen zij Max Verstappen en de andere allerbeste coureurs van de wereld in actie tijdens de vrije trainingen. Ook ontvingen de gezinnen een tegoedkaart van 100 euro, waarmee zij gedurende de dag eten en drinken konden kopen.

“Wij hebben een super Friday gehad op de F1 van Zandvoort! Mijn kinderen en ik hebben echt genoten; heerlijk weer en natuurlijk Max zijn auto gezien. Een dag om nooit meer te vergeten! Nogmaals bedankt namens ons.”

 

 

EEN ABSOLUTE DROOM

Op de zondag mocht LINDA.foundation dertien kinderen uitnodigen die voorafgaand aan de race mochten meelopen als ‘Grid Kid’ samen met de coureurs. Nadat de kinderen backstage wat eten en drinken kregen, maakten zij zich klaar voor een tour door de paddock van de F1. Daarna vond de openingsceremonie plaats, waarna zowel ouder als kind samen konden genieten van de race.

“Allereerst wil ik jullie bedanken voor de geweldige dag! S. heeft de dag van zijn leven gehad. Wij zijn blij dat we dit hebben mogen meemaken.”

“Nogmaals bedankt voor alles! Dit was een absolute droom voor M.”

“Volgens mijn dochter was dit de leukste dag van haar leven. En de kaart waar vip opstond met haar foto maakte het al helemaal af. Ook kregen de kinderen een pet en een t-shirt én mocht mijn dochter op de foto met Flemming. Dit is echt een onvergetelijke dag. Dank jullie wel.”

 

STATIEGELDDONEERSTATIONS

Tijdens het raceweekend werd er ook rekening gehouden met duurzaamheid. Eén van de vele duurzame initiatieven was het hebben van ‘statiegelddoneerstations’. Bij deze stations stonden teams van Statiegeld Nederland klaar om alle statiegeldverpakkingen van het publiek te verzamelen.

De opbrengst van de lege blikjes en flesjes wordt gedoneerd aan de LINDA.foundation. Het opgehaalde geld wordt aan het einde van dit jaar gebruikt voor de aanschaf van cadeaubonnen voor gezinnen in Nederland die het financieel zwaar hebben.

 

EEN ONVERGETELIJKE ERVARING

Het was een fantastisch weekend in veel opzichten: allereerst natuurlijk Max Verstappen die weer de titel heeft binnengesleept. Maar ook meerdere gezinnen – voor wie dit normaal gesproken financieel niet haalbaar is – hebben een mooie dag samen beleefd én de kinderen die als Grid Kids mochten meelopen hebben een onvergetelijke ervaring gehad.

Als kers op de taart mogen wij over een paar weken een mooie cheque in ontvangst nemen van de opbrengst van Statiegeld Nederland. Waarmee LINDA.foundation aan het einde van het jaar nog meer gezinnen een steuntje in de rug kunnen bieden.

Dank, dank, dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt.