LINDA.foundation komt met initiatief om weeklang te minderen voor kwetsbare kinderen

LINDA.foundation komt met initiatief om weeklang te minderen voor kwetsbare kinderen

We consumeren erop los, en nu de feestmaanden voor de deur staan alleen nog maar meer. In samenwerking met UNICEF roept de LINDA.foundation daarom heel Nederland op om een week lang te minderen.
Het geld dat je daarmee bespaart, kun je vervolgens met één druk op de knop doneren aan kinderen die het niet zo goed hebben.
MINDEREN VOOR KINDEREN
Voor het initiatief is de app ‘Minderen voor Kinderen’ opgericht, die precies bijhoudt hoeveel en waarop je bespaart. Ook krijg je tips voor hoe je dat het beste kunt doen. Pak bijvoorbeeld de fiets in plaats van een Uber, of haal een week lang niet élke ochtend een koffie to go. Alle kleine beetjes helpen, en daarom kan iedereen meedoen.
De app:
Minderen voor Kinderen
EEN FIJN THUIS
Linda de Mol legt uit waarom deze actie zo belangrijk is: “Ik realiseer me terdege dat ik het heel erg goed heb en dat ik mijn kinderen altijd een fijn thuis heb kunnen bieden waar het ze nergens aan ontbrak. Tegelijkertijd zijn er zo ontzettend veel kinderen die in moeilijke omstandigheden opgroeien.
KLEINE BESPARING, GROOT GEBAAR
Wij vragen mensen in Nederland die het goed hebben te kijken of ze een week lang kunnen minderen op dingen die ze makkelijk kunnen laten. Op deze manier kun je met die kleine besparingen veel betekenen voor kwetsbare kinderen die nooit iets te kiezen hebben.”
Meedoen? De app is te downloaden voor iOS en Android. De donaties die in de week van 1 tot en met 7 november worden gedaan, worden verdeeld onder de LINDA.foundation en UNICEF.