LINDA.foundation helpt meisjes uit arme gezinnen met gratis maandverband

LINDA.foundation helpt meisjes uit arme gezinnen met gratis maandverband

In Nederland is sprake van menstruatie-armoede. Niet iedereen kan menstruatieproducten als tampons en maandverband betalen.
Speciaal voor deze arme gezinnen stelt Libresse – in samenwerking met LINDA.foundation – gratis maandverband beschikbaar.
MENSTRUATIE-ARMOEDE
In Nederland zijn veel gezinnen waarvoor de aanschaf van een pakje maandverband problematisch kan zijn. Er is geen geld beschikbaar om producten zoals tampons, maandverband en/of cups te kopen.
Jonge meisjes uit arme gezinnen zijn hier vaak de dupe van. Zo blijven zij bijvoorbeeld noodgedwongen thuis als ze ongesteld zijn.
GRATIS MAANDVERBAND
In samenwerking met Libresse heeft LINDA.foundation daarom de afgelopen weken gratis maandverband uitgedeeld aan basisscholen door heel Nederland. Zo is er altijd maandverband beschikbaar voor meisjes uit de hoogste groepen.
De scholen kunnen er ook voor kiezen pakjes maandverband mee te geven aan meisjes uit gezinnen waarvoor het kopen van een pakje maandverband moeilijk is.
MEER AANDACHT
Veel vrouwen vinden het lastig om over dit onderwerp te praten. Ze schamen zich om aan te geven dat ze deze producten niet kunnen kopen. LINDA.foundation hoopt met deze actie het onderwerp menstruatie-armoede in Nederland meer onder de aandacht te brengen.
Zou het niet een goed idee zijn als menstruatieartikelen gratis zijn voor vrouwen met een te kleine portemonnee?