LINDA.foundation haalt € 31.520 op met Dam tot Damloop

LINDA.foundation haalt € 31.520 op met Dam tot Damloop

Bijna honderd lopers renden gisteren 16,1 kilometer van Amsterdam naar Zaandam om geld in te zamelen voor de LINDA.foundation. En met succes: zij haalden samen € 31.520 op voor gezinnen in armoede.
En die spierpijn zijn ze al lang weer vergeten.
Sneller dan het licht
In hun opvallende fluorescerend roze shirts met ‘Wij lopen voor LINDA.foundation’ kwamen de lopers één voor één de finish over. Daar wachtte het ontvangstcomité van de LINDA.foundation iedereen op met een flesje slow juice van Frecious om weer op kracht te komen. Piet de Jong haalde de eindstreep als allereerste: na een uur en elf minuten was hij al binnen, gevolgd door Mael Munster die er drie minuten langer over deed.
Tot volgend jaar
Ook alle medewerkers van de LINDA.foundation hebben enorm genoten van het spektakel. Directeur Jocelyn Nassenstein: “We vonden het een fantastisch leuk evenement met een prachtig resultaat. We hebben grote bewondering voor de prestaties van alle lopers. Volgend jaar weer!”
Heel veel sponsors
Deelnemers konden individueel of met een team meelopen voor het goede doel. Zeven bedrijven gingen de strijd aan voor de LINDA.foundation: Friesland Campina, De Hypotheker, Nationale-Nederlanden, C&A, Sanoma, McGregor en ook een afvaardiging van LINDA. rende mee. Alle lopers lieten zich in de weken voorafgaand aan de loop sponsoren door vrienden, familie, buren en collega’s. Op de actiepagina stroomden de donaties binnen: maar liefst 1314 in totaal. En doneren kan nog steeds.
Wat een geld
En tussen al die lopers zitten een paar absolute toppers die wel heel veel geld hebben opgehaald. Kathelijn Scholtes haalde in haar eentje welgeteld € 1000 euro op, Marjon Kuenen € 980 en Monique van Brummelen € 690. Team De Hypotheker bracht met twintig lopers € 4673 op en Team Friesland Campina met negen lopers € 4513.
Fijne feestdagen
Het opgehaalde bedrag gaat rechtstreeks naar de LINDA.foundation. Één op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat betekent dat ze niet naar een kinderfeestje kunnen, op zwemles mogen of nieuwe winterjas krijgen. De LINDA.foundation geeft deze kinderen en gezinnen een steuntje in de rug. Zij ontvangen in december een set cadeaukaarten van Albert Heijn, C&A, HEMA en Intertoys. Zo kunnen ook zij fijne feestdagen vieren met cadeautjes onder de boom.
Mooie beelden
‘Onze’ productmanager van LINDAnieuws Bo stond met haar camera paraat om iedereen mét medaille vast te leggen vlak na de finish. Bekijk deze foto’s op onze Facebookpagina.