LINDA.foundation en Ladies’ Circle samen op de bres voor kwetsbare kinderen

LINDA.foundation en Ladies’ Circle samen op de bres voor kwetsbare kinderen

LINDA.foundation zet zich al bijna vijf jaar in voor kwetsbare kinderen. Dat hoeven ze gelukkig niet alleen te doen, want ook Ladies’ Circle geeft kinderen die in armoede opgroeien een steuntje in de rug.
De ruim zeventig Ladies’ Circles in Nederland kiezen elk om de twee jaar hun nieuwe landelijke goede doel. En dat wil LINDA.foundation maar wát graag worden.
LEES OOK
Waarom jij je nú moet aanmelden voor het LINDA.foundation-team voor de Dam tot Damloop
‘GERAAKT DOOR HET VERHAAL’
Ladies’ Circle zet zich in voor verschillende goede doelen. De Circles zitten door heel Nederland en een Circle telt zo’n vijftien vrouwen. Het is nu bijna een jaar geleden dat de Ladies’ Circles van Eindhoven, De Liemers, Barneveld en Utrecht op bezoek kwamen bij LINDA.foundation. Ze waren meteen geraakt door het verhaal over armoede in Nederland en de gevolgen daarvan voor kinderen en besloten direct om zich hier sterk voor te maken. Sindsdien komen de LINDA.foundation en de vier Circles elke maand samen om plannen te maken voor de komende twee jaar. “Het team van LINDA.foundation is heel klein, maar door hun slagvaardigheid zou je denken dat dit al een hele grote stichting is”, aldus Manon Hageman van LC De Liemers. “Wij als Ladies kunnen een belangrijk verschil maken voor de stichting en daardoor nóg meer gezinnen bereiken die het heel moeilijk hebben”.
KWETSBARE KINDEREN
Het besef dat er 400.000 kinderen in armoede opgroeien in een welvarend land als Nederland is schokkend. Irene Hoekstra van LC Eindhoven zegt dat zij zich met hart en ziel zullen inzetten om met LINDA.foundation deze kinderen een steuntje in de rug te geven. “Als een deel van deze kinderen hierdoor het gevoel krijgt er óók bij te horen is dat goed voor hun zelfvertrouwen en misschien helpt het hen om verder te komen dan de situatie waarin zij opgroeien.” Fleur Nieuwland van LC Utrecht: “Ook heel fijn dat al het geld dat wij ophalen, lokaal besteed kan worden. Hiermee helpen wij gezinnen in onze eigen omgeving, het wordt zo heel concreet voor ons. En helemaal fijn dat er van het geld helemaal niks af gaat, want Linda betaalt alle kosten van de stichting.”
STEMMEN MAAR
En de liefde is wederzijds. In de afgelopen vijf jaar dat LINDA.foundation bestaat, heeft een aantal Circles heel mooie acties voor LINDA.foundation gedaan en daardoor weten wij: dit zijn de leukste vrouwen van Nederland. Hoe geweldig zou het zijn als we met Ladies’ Circle landelijk gaan de komende jaren? We horen het op 2 juni, als alle Ladies Circles in Nederland gaan stemmen voor het nieuwe landelijke goede doel.