LINDA.FOUNDATION BLIKT TERUG OP HET AFGELOPEN JAAR

LINDA.FOUNDATION BLIKT TERUG OP HET AFGELOPEN JAAR

Zo tegen het einde van het jaar is het voor velen een gewoonte om terug te blikken op het afgelopen jaar.
In 2022 ging de energierekening fors omhoog, bleef de inflatie stijgen en werd de rij bij de voedselbanken steeds langer. Voor veel gezinnen in Nederland neemt de armoede toe.

LINDA.foundation geeft deze gezinnen een steuntje in de rug. De mooiste acties van LINDA.foundation van het afgelopen jaar delen we daarom graag nog even met jullie.

 

GRATIS LAPTOPS

Op veel scholen in Nederland hebben leerlingen een laptop nodig. Echter zijn er in Nederland nog veel gezinnen met kinderen die zelf geen laptop kunnen aanschaffen.

Dankzij onze vaste partner, Nationale-Nederlanden, mochten wij daarom in 2022 ruim duizend refurbished laptops uitdelen aan leerlingen die dit zelf niet kunnen betalen.

 

MOEDERDAGVERRASSING

Op Moederdag heeft LINDA.foundation speciaal naar 2.000 alleenstaande moeders een boodschappenkaart ter waarde van 25 euro toegestuurd, omdat elke moeder een cadeautje verdient op Moederdag.

‘Ik ontving totaal onverwacht een brief in de bus met een cadeaukaart van Albert Heijn. Een hele grote verrassing. Ik wilde jullie dan ook enorm bedanken voor deze (wederom) gulle gift die zeer welkom is!’

 

ZOMERPAKKET

Vattenfall Foundation, Nationale-Nederlanden, ASML Foundation, LINDA.foundation en DHL Cares hebben de handen ineengeslagen. Samen hebben zij in de zomer maar liefst 2000 zomerpakketten bezorgd bij arme gezinnen door heel Nederland.

Op locatie bij DHL Cares zijn er door 35 vrijwilligers de pakketten ingepakt. De medewerkers van Vattenfall, Nationale-Nederlanden en ASML hebben het pakket zelf bij de gezinnen bezorgd.

GRATIS MAANDVERBAND OP SCHOLEN

In samenwerking met Libresse mocht LINDA.foundation het afgelopen jaar in totaal honderd basisscholen door heel Nederland gratis maandverband aanbieden.

Het maandverband is speciaal voor jonge meisjes die voor het eerst ongesteld zijn en geen geld hebben voor maandverband.

DE LINDA.FOUNDATION ZOMERLOTERIJ

In juli vond de LINDA.foundation Zomerloterij plaats, waarbij de volledige opbrengst van de lotenverkoop naar arme gezinnen gaat. Er waren veel mooie prijzen te winnen.

Zoals: een fijne trip naar Bonaire met TUI, een Mokumono e-bike of een Big Green Egg barbecue, bijvoorbeeld. De trekking vond plaats 23 augustus en er is in totaal meer dan 100.000 euro opgehaald.

TRIPJE NAAR LONDEN

Een anonieme LINDA.-lezeres heeft een trip naar Londen betaald voor een moeder en dochter uit Grootebroek. De gulle gever kwam op het idee nadat zij het schrijnende verhaal las van Beau (22) uit de portretgalerij in LINDA.197 die als grootste wens had om een keer naar Londen te gaan.

Deze lieve LINDA.lezeres, die zelf in Londen woont, heeft ook musicalkaartjes geboekt, restaurants gereserveerd en zakgeld meegegeven.

6.000 DOOSJES MET CADEAUBONNEN

En natuurlijk vond in 2022 ook weer de jaarlijkse ‘inpakdag’ plaats. De dag waar het eigenlijk allemaal om draait bij LINDA.foundation. Samen met meer dan vijftig vrijwilligers mochten wij weer duizenden gezinnen blij maken met een doosje vol cadeaubonnen. Ook Linda de Mol en Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, waren hierbij aanwezig. (zie foto boven dit artikel)

Dit jaar werden er maar liefst 6000 pakketten verstuurd door DHL Parcel – klimaatneutraal en al. Een waanzinnig aantal, waar Linda de Mol ontzettend trots op is. Aan het pakket met bonnen van Albert Heijn, Intertoys, H&M en HEMA is dit jaar een Nationale Bioscoopbon toegevoegd.

DANK JE WEL, LIEVE DONATEURS EN PARTNERS

Het afgelopen jaar gaat in de boeken als een financieel zwaar jaar voor veel gezinnen in Nederland. LINDA.foundation hoopt, ondanks de moeilijke tijd, toch een lichtpuntje te zijn voor deze gezinnen. Dit kunnen wij natuurlijk niet zonder al onze lieve partners en donateurs: dank jullie wel!

Wil jij ook een steentje bijdragen zodat arme gezinnen ook een fijne kerst samen kunnen hebben? Dat kan door je Air Miles te doneren of kies zelf hoeveel geld je wil doneren via een Tikkie.