Linda de Mol voelt zich bevoorrecht: ‘Ik schaam me weleens voor mijn geld’

Linda de Mol voelt zich bevoorrecht: ‘Ik schaam me weleens voor mijn geld’

Linda de Mol heeft het goed: zo kan ze uitbundig kerst vieren met veel eten, cadeaus en lekkere wijn. De presentatrice en actrice is zich er zeer bewust van dat dit niet voor iedereen weggelegd is.
 | Martine Schut
Dat vertelt ze in een interview met het AD.
Streepje voor
“Dat mijn kinderen opgroeien in weelde betekent dat ze een enorm sociaal netwerk hebben, hun talen spreken, veel van de wereld gezien hebben en dat ze elke opleiding kunnen volgen. Ze hebben zo’n streep voor op kinderen die opgroeien in een sociale achterstandswijk waar ze zes weken lang rond het huis hangen in de zomer omdat zelfs picknicken of een opblaasbadje te duur is”, aldus Linda.
Fijne feestdagen
“Ik schaam me weleens voor het feit dat ik veel geld heb. Het maakt zó uit waar je wiegje staat”, vervolgt ze. Zo ontstond het idee voor LINDA.foundation. Dankzij de stichting kunnen arme gezinnen toch een fijne kerst hebben. “Ik kan de armoede niet oplossen, maar ik kan wel voor een zo groot mogelijke groep even een klein lichtpuntje zijn in die loodzware last van de armoede”, zo zegt ze.
Julian en Noa
Linda betaalt zelf de kosten die de stichting maakt, zodat donaties rechtstreeks naar hulpbehoevenden kunnen. “Het gaat om een substantieel bedrag, een flink deel van wat ik verdien – zonder bedragen te willen noemen. Ik reserveer ook een bedrag voor later, voor als ik niet meer zo veel werk en er niet zo veel meer in kan stoppen.” Linda hoopt dat haar kinderen Julian en Noa later de LINDA.foundation voorzetten als zij er niet meer is. “Ik vind het heel belangrijk dat ze zich bewust zijn van hun bevoorrechte situatie.”

Bron: AD