Linda de Mol presenteert ‘Ik ben Arm’ en deelt het verhaal van arme mensen

Linda de Mol presenteert ‘Ik ben Arm’ en deelt het verhaal van arme mensen

Linda de Mol overhandigt woensdag de eerste editie van het boek ‘Ik ben Arm’ aan staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Het boek van LINDA.foundation vertelt de verhalen van ouders, kinderen, docenten en hulpverleners die elke dag worden geconfronteerd met armoede.
IK BEN ARM
Armoede is niet eerlijk. Dat is de boodschap van het kinderen-en-armoede-abc. Het alfabet beslaat honderd pagina’s, waarbij iedere letter voor een bepaald begrip staat. Voorbeelden zijn de ‘i’ van incassobureau en de ‘u’ van uitzichtloosheid. Dit wordt aangevuld met verhalen van van Nederlanders die in armoede leven of ermee te maken hebben.
TABOE WEGNEMEN
Volgens Linda de Mol zijn kinderen nooit de oorzaak van financiële problemen, wél het slachtoffer. Hoog tijd dus voor een boek zoals Ik ben Arm. “We willen het probleem onder de aandacht brengen. We proberen het taboe rondom het hebben van schuld en het leven in armoede ervan af te krijgen”, vertelt ze ons.
Lees ook
Golfdiva golft € 18.642 bij elkaar voor LINDA.foundation
ARMOEDE OVERKOMT JE
Het boekje is voor iedereen gemaakt, maar Linda hoopt dat mensen die denken dat armoede in Nederland niet bestaat, het kopen en het goed lezen. “Dat je leest hoe armoede je kan overkomen, maar ook om een gevoel van solidariteit te creëren.” Daarnaast laat het boek volgens haar zien bij wie de donaties aan LINDA.foundation terechtkomen. De volledige opbrengst van het boekje gaat ook naar arme gezinnen.
IEDEREEN KRIJGT EEN BOEK
Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark is dankbaar voor het boekje van LINDA.foundation. “Ik neem voor iedereen in de ministerraad een exemplaar mee. Mijn collega’s hebben er binnen hun werkvlak – of het nou de Minister van Onderwijs is of de Minister van Financiën – allemaal mee te maken.”
Lees ook
Alleenstaande moeder Martine werkt, maar kan toch amper rondkomen
BROODNODIGE VERHALEN
Staatssecretaris Van Ark is blij met het werk dat LINDA.foundation doet. Volgens haar is het broodnodig om te delen wat mensen in armoede meemaken. “Wat ik heel belangrijk vind aan dit boekje en waar ik ook heel blij mee ben, is dat het de verhalen vertelt van mensen zoals jij en ik die in een situatie terechtgekomen zijn waar ze in hun eentje niet meer uitkomen.”
DANKJEWEL
Dit boekje, vormgegeven door Studio Room (met link), is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Dr. C.J. Vaillantfonds en ABN AMRO Foundation.ABN AMRO Foundation zet zich in om het toekomstperspectief van kinderen en jongeren uit achterstandssituaties te verbeteren. Armoede is één van de oorzaken van kansenongelijkheid.
Benieuwd naar de impactvolle verhalen in het boekje ‘Ik ben Arm’? Het is vanaf woensdag 16 oktober te koop in de webshop van LINDA.foundation.