Linda de Mol: ‘armoede is een onderschat probleem’

Linda de Mol: ‘armoede is een onderschat probleem’

LINDA.foundation is dit jaar hét goede doel van de NN Marathon Rotterdam. Linda de Mol rent zelf niet mee, maar steunt het evenement wel.
Dat zegt ze tegen het AD.
GOED DOEL
Ze is blij dat haar foundation dit jaar verkozen is tot het goede doel. De stichting wil kinderen die in armoede leven onbezorgde momenten geven. “Het is fantastisch dat er bij zo’n groot, positief evenement zoveel aandacht is voor kinderen die vanwege financiële problemen geen lid kunnen worden van een sportvereniging, geen lekkere warme jas hebben of nooit op vakantie kunnen’’, zegt ze tegen de krant. “Het is een onderschat probleem.”
HARDLOPEN
Plannen om zelf mee te doen aan de marathon, heeft ze niet.“Ik houd van sporten en weet hoe lekker het kan zijn, maar mijn lichaam is helaas niet geschikt voor hardlopen. En ja, ik heb het zeker wel geprobeerd, maar kreeg vooral last van mijn schenen.’’ Haar vriend heeft de marathon wel een aantal keer gelopen. “Ik weet dus van dichtbij welke opofferingen je eerst in trainingen moet brengen om zo’n prestatie te kunnen leveren.