Lege LINDA.foundation-kleden tonen contrast arm en rijk tijdens Koningsdag

Lege LINDA.foundation-kleden tonen contrast arm en rijk tijdens Koningsdag

Gisteren was het weer zo ver: verspreid over het hele land stonden er honderdduizenden kinderen achter hun kleedjes om hun speelgoed op de vrijmarkt te verkopen.

Maar tussen alle volle kleden doken er op verschillende vrijmarkten in Nederland ineens lege zwarte LINDA.foundation-kleden op.
Lees ook
Autocoureurs halen geld op voor LINDA.foundation tijdens Tulpenrallye
Geen speelgoed
Eén op de negen kinderen in Nederland heeft geen speelgoed om mee te spelen, laat staan om te verkopen op Koningsdag. Met de lege kleden wil de LINDA.foundation mensen hier bewust van maken. De kleden symboliseren eigenlijk de kinderen die geen speelgoed hebben om te verkopen.
‘Dat komt wel binnen’ en andere reacties
De kleden riepen veel reacties op. “Ik vind het een heel goed initiatief”, “Confronterend, zo laten jullie het contrast tussen arm en rijk heel treffend zien” en “Je staat er normaal niet bij stil dat sommige kinderen zo weinig hebben”, waren veelgehoorde reacties. Ook kinderen, die van hun ouders te horen kregen dat ‘niet alle kindjes speelgoed hebben om te verkopen’, wilden zich massaal inzetten voor de LINDA.foundation. “Wij willen graag dansen en geld ophalen.”
Armoede is niet eerlijk
In Nederland heerst verborgen armoede. Gezinnen die het financieel zwaar hebben, doen er vaak alles aan om dat niet aan de buitenwereld te laten zien. Maar hierdoor gaan hun kinderen dat ook noodgedwongen doen. De smoesjesmachine draait op volle toeren, en dat is natuurlijk allesbehalve een gezonde situatie voor kinderen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van alles dat de LINDA.foundation doet? Like ons op Facebook en volg ons op Instagram.