Leerlingen Herman Jozefschool halen geld op voor LINDA.foundation

Leerlingen Herman Jozefschool halen geld op voor LINDA.foundation

Leerlingen van de Herman Jozefschool in Middelrode hebben naar aanleiding van het boekje ‘Ik ben Arm’ een actie gedaan voor LINDA.foundation. 
De leerlingen waren onder de indruk van de verhalen in het boekje en vinden het oneerlijk dat sommige leeftijdsgenoten in armoede moeten leven.
ACTIE
Daarom besloot de leerlingenraad naar de directeur te gaan en een actie te starten. Met deze actie hebben zij maar liefst €2.577 opgehaald.
De kinderen uit de leerlingenraad bedachten zelf een leuke actie: ieder kind op school kreeg een euro om hiermee ingrediënten te kopen of een actie op te zetten. Ze maakten cupcakes, deden ‘heitjes voor karweitjes’ en brachten lege flessen naar de supermarkt.
BEZOEK
De leerlingen bezochten LINDA.foundation om de cheque persoonlijk te overhandigen. Samen bespraken we wat de kinderen allemaal hadden gedaan en hoe zij zich voelden toen ze het boek Ik ben Arm lazen. Ze vonden het een mooi boek en wilden graag iets doen voor de gezinnen.
BEDANKT
Met de bijdrage van de leerlingen kunnen wij vijf extra gezinnen aan het eind van het jaar een fijn steuntje in de rug geven. Bedankt lieve leerlingen van de Jozefschool.