KOUDE WINTER VOOR VEEL MENSEN IN NEDERLAND

KOUDE WINTER VOOR VEEL MENSEN IN NEDERLAND

Het zal je niet ontgaan zijn: hoge energierekeningen, inflatie, maar ook: schrijnende nieuwsberichten over kinderen die geen ontbijt meekrijgen naar school. Simpelweg omdat er geen geld voor is.

Elk jaar op 17 oktober wordt de ‘Internationale dag voor de uitroeiing van armoede’ gehouden. Dit jaar is het, meer dan ooit, extra nodig om hier aandacht voor te vragen in ons land.

 

KOUDE WINTER

Het wordt een koude winter voor veel mensen in Nederland. Maar voor gezinnen die het financieel nu al moeilijk hebben, worden de komende maanden extra zwaar. De armoede bij gezinnen in Nederland neemt flink toe.

“Het is pijnlijk dat steeds meer mensen in Nederland moeite hebben met het betalen van hun huur, boodschappen, zorgpremie of energierekening.” Dat zei koning Willem-Alexander in de Troonrede die hij voorlas in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

 

INTERNATIONALE DAG VOOR DE UITROEIING VAN ARMOEDE

De Internationale dag voor de uitroeiing van armoede (ook: Wereldarmoededag, of Werelddag van verzet tegen extreme armoede) wordt jaarlijks, op 17 oktober, over de hele wereld gehouden.

De verwachting van het Centraal Planbureau is dat in 2023 9,5 procent van de kinderen in Nederland in armoede leeft. In 2021 was dit percentage nog 7,2 procent (CPB).  Steeds meer gezinnen voelen de inflatie in hun portemonnee. Dit geeft veel stress aan ouders omdat ze hun kinderen niet meer alles kunnen geven wat ze eerst wel konden.

 

ENORME TOENAME ARME GEZINNEN

Ook stichting LINDA.foundation ziet een enorme toename van arme gezinnen in Nederland. Er komen nog steeds veel aanvragen binnen voor een cadeaupakket voor tijdens de feestdagen.

“Dit jaar hopen we weer meer dan 6.000 gezinnen een steuntje in de rug te geven. Dit doen we door het geven van pakket met daarin cadeaubonnen van Albert Heijn, Intertoys, H&M en Hema.”

 

AIR MILES DONEREN

Denk jij na het lezen van dit artikel: ik wil graag een steentje bijdragen? Vanaf dit jaar kan je ook je Air Miles doneren aan LINDA.foundation. Goed om te weten dat jouw donatie voor 100% terechtkomt bij de gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.