Jocelyn Nassenstein-Brouwer: ‘Overal in Nederland komt armoede voor’

Jocelyn Nassenstein-Brouwer: ‘Overal in Nederland komt armoede voor’

In Rotterdam woont bijna een op de vijf kinderen in een bijstandsgezin. Het AD ging langs bij zo’n gezin en sprak met Jocelyn Nassenstein-Brouwer van de LINDA.foundation.

Donderdag 26 november 2015, 16:30
‘Waarom gaan wij nooit op vakantie?’
Steeds meer kinderen leven in armoede. De veertienjarige Jhathavi Selliya woont samen met haar ouders en zusje (10) in een kleine flat in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Het AD ging bij ze langs. De zusjes delen samen een slaapkamer en stellen hun ouders vaak vragen: waarom gaan wij nooit op vakantie? Waarom krijg ik die merkschoenen niet en mijn klasgenootjes wel? 
‘Armoede komt overal voor’
Hoewel armoede in Rotterdam het vaakst voorkomt, benadrukt Jocelyn Nassenstein-Brouwer, directeur van LINDA.foundation, dat armoede overal voorkomt, zelfs in het Gooi. Denk aan moeders die achterblijven met schulden nadat vader met de noorderzon is vertrokken. Veel van deze kinderen worden gepest, omdat er geen geld is voor nieuwe kleren. De sociale gevolgen van opgroeien in armoede zijn afschuwelijk, zegt ze tegen AD.
Feestdagen
LINDA.foundation zet zich in voor gezinnen die in armoede leven. Al het geld van donateurs wordt besteed aan cadeaubonnen die de gezinnen een fijne decembermaand bezorgen. Eindelijk die nieuwe jas, eindelijk een lekker kerstmaal op tafel en ook eens een cadeautje met Sinterklaas.
Lees het hele artikel in het AD van woensdag 25 november.