Jasper Krabbé veilt portret voor LINDA.foundation

Jasper Krabbé veilt portret voor LINDA.foundation

Tijdens het gala voor LINDA.foundation van Chantal Jansen Events wordt een door kunstenaar Jasper Krabbé gemaakt portret geveild.

Wil je erbij zijn? Er zijn nog twee tafels te koop voor het LINDA.foundation-gala.
Even bijkletsen
Jasper zal een getekend portret maken van de hoogste bieder op een nader te bepalen formaat. Leuke bijkomstigheid: voor het portret zijn twee poseersessies nodig op het atelier van de kunstenaar in Amsterdam. Een unieke ervaring. Hieronder zie je afbeeldingen van getekende portretten, zo krijg je een idee hoe jouw portret eruit kan komen te zien.
Portraits
Ga je nou niet naar het LINDA.foundation-gala, maar wil je wel meer zien van Jasper? Van 12 september tot 29 november is zijn tentoonstelling Portraits te zien in Museum Belvédère in Oranjewoud.
Opgesloten in atelier
Voor die tentoonstelling nam hij een zelfportret van de door hem bewonderde schilder Jan Mankes (1889-1920) als uitgangspunt. Hij liet zich inspireren door dit topstuk en sloot zich daarna op in zijn atelier, waar hij onafgebroken werkte aan tientallen nieuwe schilderijen en tekeningen.
Carice en Thekla
Bij de expositie verschijnt ook een uniek boek ontworpen door grafisch ontwerpduo Haller/Brun uit Amsterdam.
Jasper Krabbé-Portraits bevat een overzicht van portretten van Krabbé van de afgelopen vijftien jaar in alle maten en materialen, zowel opdrachten als vrij werk. Welke gezichten je kunt verwachten? Onder meer Jan Taminiau, Carice van Houten, Thekla Reuten, Blondie en Isabella Rossellini.
Een voorbeeld van getekende portretten:

Schermafbeelding-2015-07-31-om-12.34.08 Schermafbeelding-2015-07-31-om-12.34.16 Schermafbeelding-2015-07-31-om-12.34.25