Hulpverlener Jannie over cadeaupakketten LINDA.foundation: ‘Ze zijn enorm waardevol’

Hulpverlener Jannie over cadeaupakketten LINDA.foundation: ‘Ze zijn enorm waardevol’

In 2016 was Jannie Bruinsma één van de intermediairs die gezinnen heeft uitgenodigd zich aan te melden voor het cadeaupakket van de LINDA.foundation.

Tijd dus om haar beter te leren kennen. Jannie is hulpverlener bij Gemiva-SVG-groep en weet precies hoé waardevol zo’n pakket kan zijn.
Lees ook
Heb jij ook nog een oude verstofte VVV-bon onderin je laatje liggen?
Niet iedereen kan dit volhouden
“Een aantal van mijn cliënten had een goed leven, maar door het noodlot is hun leven totaal op hun kop gezet. Als men dan terugvalt in een uitkering of terechtkomt op bijstandsniveau, dan is het lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Omdat dit zo moeilijk is, hebben veel van deze mensen financiële problemen en vaak forse schulden. Het traject om uit de schulden te komen, is lang en zwaar. Niet iedereen kan dit volhouden.”
Het effect van het cadeaupakket
Jannie Bruinsma heeft via de LINDA.foundation al meerdere gezinnen uit mogen nodigen zich aan te melden voor een cadeaupakket en dus al een aantal keer ervaren hoe waardevol het cadeaupakket is. “Kinderen missen door de problemen van hun ouders een onbezorgde jeugd. Ouders denken vaak maar aan één ding: hoe krijg ik deze maand de rekeningen weer betaald? Het cadeaupakket van de LINDA.foundation maakt de feestdagen voor deze gezinnen echt even onbezorgd. Het is een heel gul gebaar. Mensen krijgen eindelijk weer de gelegenheid om zelf eten, kleding en speelgoed uit te zoeken. Iets wat voor sommigen jaren al niet is gelukt.”
 Eindelijk onbezorgde feestdagen
Toen bekend werd dat één van de gezinnen die Jannie begeleid een cadeaupakket zou krijgen, was ze zeer verheugd: “Ze kunnen het pakket goed gebruiken. Ze hebben heel veel ellende meegemaakt.” Ook de reactie van het desbetreffende gezin was hartverwarmend: “Bedankt voor het prachtige cadeau. We zijn er super blij mee! Het is het verschil tussen bezorgde en onbezorgde feestdagen.”
Aanmelden als intermediair
Ben jij hulpverlener en wil je ook als intermediair optreden? De aanmelding van 2017 is deze week van start gegaan. Let op: je kan niet zomaar een gezin uitnodigen voor een cadeaupakket, hier zijn namelijk een aantal voorwaarden aan verbonden én je moet jezelf eerst aanmelden als intermediair.
Wil jij ook op de hoogte blijven van alles dat de LINDA.foundation doet? Like ons op Facebook en volg ons op Instagram!