Honderden arme gezinnen krijgen fijn filmavondje cadeau dankzij Pathé Thuis

Honderden arme gezinnen krijgen fijn filmavondje cadeau dankzij Pathé Thuis

Het streamen van een film lijkt vanzelfsprekend, maar dat is niet voor iedereen het geval. Toch hebben honderden arme gezinnen kunnen genieten van een fijn filmavondje dankzij Pathé Thuis.
De gezinnen, die het financieel zwaar hebben, kregen codes voor gratis films.
ONDERZOEK
Door de huidige strenge maatregelen kunnen we nergens heen en moet iedereen zich thuis vermaken. Dat is niet altijd even makkelijk, zeker als kinderen al wat ouder zijn. Dat blijkt ook uit een onderzoek dat LINDA.foundation heeft uitgevoerd na de eerste lockdown.
In reactie op dat onderzoek benaderde Pathé Thuis de LINDA.foundation met de vraag of zij gezinnen die het financieel moeilijk hebben, konden verblijden met codes voor gratis films. Iets waar de stichting graag aan meewerkte.
FILMAVONDJE
De gezinnen konden kiezen uit het brede aanbod van Pathé Thuis: van familiefilms tot thrillers en van documentaires tot sciencefiction. Voor elk gezinslid was een geschikte film beschikbaar. De gezinnen konden meerdere films kijken en zo genieten van een filmavondje thuis met het complete gezin.
Eén op de negen kinderen leeft in Nederland in armoede. Men verwacht dat dit aantal door de coronacrisis alleen maar zal stijgen. Kinderen van deze gezinnen kunnen niet rekenen op onbezorgde vakantie- en feestdagen. Gelukkig zijn er veel acties, zoals deze, om gezinnen in financiële nood te helpen.