HOE HET LINDA.FOUNDATION ZOMERPAKKET DANIELLE (47) ONTROERDE: ‘IK HAD AL DRIE DAGEN NIET GEGETEN’

HOE HET LINDA.FOUNDATION ZOMERPAKKET DANIELLE (47) ONTROERDE: ‘IK HAD AL DRIE DAGEN NIET GEGETEN’

Sinds het overlijden van haar man, vier maanden geleden, staat Danielle (47) alleen voor de zorg van haar drie kinderen. 

 

Rondkomen is moeilijk met de wekelijkse 100 euro aan leefgeld die zij vanuit haar bewindvoering ontvangt.

ONVERWACHT VERLIES

Na het faillissement van hun verzekeringsbedrijf belanden Danielle en haar man in de schulden. Omdat ze onder bewind komen, moeten zij leven van 100 euro per week. Met twee zoons van 19 en 15 en een dochter van 17 jaar is dat geen vetpot. “Alles is duurder geworden. En als je niets aan financiële zekerheden hebt opgebouwd, dan is dat spannend.”

De financiën zijn niet het enige verontrustende waar het gezin mee te maken heeft. “Mijn man was altijd al hartpatiënt. Op een gegeven moment kwamen daar hartritmestoornissen bij”, vertelt Danielle. Ondanks zijn hartproblemen gaat het gezinsleven gewoon door: “Je bent zo druk met de kinderen dat je niet denkt aan de dood.” Maar als haar man in februari griep krijgt, holt zijn toestand ineens fors achteruit. Op 24 april belandt hij in het ziekenhuis. Tegen ieders verwachting in overlijdt hij de volgende ochtend.

De rouwperiode die volgt is zwaar. Danielle schakelt in een overlevingsmodus waarbij ze voor haar kinderen zorgt. Zichzelf vergeet ze. “Ineens kwam het besef: ik heb al drie dagen niets gegeten.”

Thumbnail voor Armoedefonds: organisaties zien het aantal hulpvragen toenemenLEES OOKArmoedefonds: organisaties zien het aantal hulpvragen toenemen

LINDA.FOUNDATION ZOMERPAKKET

Die zomer gaat ineens de deurbel. “Er stond een mevrouw van LINDA.foundation met een groot pakket voor de deur.” Danielle staat perplex. “Het ontroerde mij ontzettend. Ik zat toen op mijn diepste punt en dan is er ineens een stichting die je een helpende hand biedt. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Van een strandtas tot zonnebrand, een voetbal en allerlei cadeaubonnen: het pakket zit vol spullen voor het gezin. “Mijn dochter kreeg de voetbal. Zij en haar vader hielden samen enorm van voetballen, dus dat was een heel mooi cadeau voor haar.” Met de boodschappenbon uit het pakket gaat Danielle meteen naar de supermarkt. “Het kwam zo goed uit op dat moment. De prijzen zijn hoog, waardoor het moeilijk rondkomen is.”

Thumbnail voor 2000 gezinnen verrast met goedgevulde zomerpakketten: 'Geschenk uit de hemel'LEES OOK2000 gezinnen verrast met goedgevulde zomerpakketten: ‘Geschenk uit de hemel’

TOEKOMST

Voor de toekomst hoopt Danielle dat haar kinderen het overlijden van hun vader in alle rust een plekje kunnen geven. Haar financiële toekomst vindt zij spannend. “Het is moeilijk je kop boven water te houden. Mijn energierekening staat nu nog voor een jaar vast, maar daarna knijp ik ‘m heel erg.” Toch houdt ze vertrouwen. “Er zullen altijd gezinnen zijn die het nog moeilijker hebben. Met een beetje meer uitdaging en creativiteit lukt het nog wel.”

ZOMERLOTERIJ

LINDA.foundation steunt gezinnen zoals die van Danielle. Met de opbrengst van de LINDA.foundation Zomerloterij geeft de stichting de gezinnen een doosje cadeaukaarten die zij kunnen besteden bij diverse winkels in Nederland. Dat zorgt niet alleen voor financiële verlichting, maar maakt ook dat gezinnen zich gezien voelen.

Ook jij kunt deze gezinnen steunen door deel te nemen aan de loterij. De volledige opbrengst komt voor 100% bij de gezinnen terecht én je maakt ook nog eens kans op een van de 1.441 prijzen.