HET GOED GELD GALA VAN DE POSTCODE LOTERIJ

HET GOED GELD GALA VAN DE POSTCODE LOTERIJ

Deze week vond het jaarlijkse Goed Geld Gala plaats van de Postcode Loterij. LINDA.foundation is één de begunstigden van de miljoenenopbrengst die vorig jaar bij elkaar is gespeeld door de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij.

Het was een bijzondere middag vol hoogtepunten.

NADIA MURAD

Presentator Humberto Tan ging in gesprek met mensenrechtenactivist, Nobelprijs voor de Vrede winnaar en internationaal ambassadeur van de Postcode Loterij Nadia Murad. Als vooraanstaand pleitbezorgster van overlevenden van genocide en seksueel geweld brengt zij wereldwijd de genocide op de jezidi’s en het gebruik van seksueel geweld als oorlogswapen onder de aandacht. Nadia Murad: “I have hope that justice will be done, but hope has an expiration date, you have to act and achieve justice, it doesn’t happen by itself. “

Daarnaast trad rapper en zanger @mcTyphoon op. Hij zet zich als ambassadeur in voor Stichting Join Us. Deze stichting pakt eenzaamheid bij jongeren aan en versterkt de mentale gezondheid van jongeren. 

OVER HET GOED GELD GALA

Tijdens het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij staat men stil bij de miljoenenopbrengst die vorig jaar bij elkaar is gespeeld door de ruim 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De in totaal 338 miljoen euro voor goede doelen gaat naar een grote verscheidenheid aan organisaties die ieder op hun eigen manier bijdragen aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld.

In 2023 mogen wij weer een fantastische bijdrage ontvangen van maar liefst 500.000 euro én een extra bijdrage van 660.000 euro voor het Kledingproject waar wij mee bezig zijn. Daarom: een heel groot dank je wel(!) aan alle deelnemers van de Postcode Loterij.