‘HEERLIJK uit eten voor LINDA.foundation’ start 17 september

‘HEERLIJK uit eten voor LINDA.foundation’ start 17 september

Tijdens ‘HEERLIJK uit eten voor LINDA.foundation’ slaan Nederlandse restaurants de handen ineen voor gezinnen in financiële problemen.
Dinsdag, 6 september 2016, 09:50 uur
Van 17 september t/m 17 oktober voegen gasten van deelnemende restaurants één euro of meer toe aan hun rekening voor het goede doel. Deze euro wordt verdubbeld door het restaurant. Barmhartige eters kunnen hun avondje uit prikken via www.heerlijk.nl/lindafoundation.
LINDA.foundation
Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. In Amsterdam is dat zelfs één op de vier kinderen. De LINDA.foundation, opgericht door Linda de Mol, gaf sinds 2013 al 5500 gezinnen in financiële problemen een steuntje in de rug met een cadeaudoos vol giftcards van Albert Heijn, C&A, HEMA en Intertoys t.w.v. € 600.
HEERLIJK uit eten…
“Kinderen zijn nooit verantwoordelijk voor het ontstaan van de financiële problemen, maar lijden er wel onder. Met deze actie vragen we aan mensen die gezellig uit eten gaan of ze een paar euro kunnen missen voor een gezin in Nederland dat nóóit uit eten kan. Een gezin dat vaak niet eens elke dag een warme maaltijd op tafel kan zetten”, vertelt Linda de Mol. Een boodschap die perfect past bij de missie van HEERLIJK.nl om gastronomie voor iedereen toegankelijk te maken.
…voor LINDA.foundation
Honderd procent van de donatie gaat naar de LINDA.foundation. Linda: “Ik beloof persoonlijk dat er niet één cent van het gedoneerde geld af gaat en hoop dat wij op de Dag van de Armoede een mooi bedrag in ontvangst mogen nemen, dat rechtstreeks naar de gezinnen gaat.” Dankzij sponsoring van de meewerkende bedrijven levert de actie meer op dan de eindstand van de donaties; voor 30 euro koopt LINDA.foundation zo’n 35 euro aan bonnen in.
Van sterrenzaak tot buurtbrasserie
De deelnemende restaurants, die variëren van sterrenzaak tot buurtbrasserie, zijn door het hele land gevestigd. Onder andere &samhoud places** in Amsterdam, De Lindehof** in Nuenen, Parkheuvel** in Rotterdam, De Jonge Dikkert in Amstelveen, ’t Amsterdammertje* in Loenen a/d Vecht, Niven* in Rijswijk, La Folie in Zaltbommel en Smaeck in Groningen koken voor het goede doel. De opbrengst per restaurant wordt realtime bijgehouden op LINDAfoundation.nl. Reserveren kan via www.heerlijk.nl/lindafoundation. Daar is ook het complete overzicht van de deelnemende restaurants te vinden.