GRATIS VAKANTIE VOOR ARME GEZINNEN

GRATIS VAKANTIE VOOR ARME GEZINNEN

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat we met z’n allen weer massaal naar het buitenland gaan. Voor veel gezinnen het hoogtepunt van het jaar. Maar als je geen geld hebt voor de wekelijkse boodschappen dan is een vakantie samen met je kinderen vrijwel onmogelijk.

Om ervoor te zorgen dat gezinnen die hier geen geld voor hebben tóch op vakantie kunnen, biedt hostelketen Stayokay – in samenwerking met LINDA.foundation – deze gezinnen een gratis korte vakantie aan in Nederland.

 

SAMENWERKING

Dit doet Stayokay via hun eigen Stay4all Foundation. Zij bieden arme gezinnen met jonge kinderen een verblijf van twee overnachtingen met eten en drinken in één van de Stayokay hostels in Nederland. Ook wordt het vervoer van en naar het hostel en een leuk uitje voor het gezin geregeld. De selectie van de gezinnen gebeurt in samenwerking met LINDA.foundation en hulpverleners die de gezinnen aandragen.

Eén van de manieren waarop de Stay4All Foundation geld ontvangt, is via de gasten van Stayokay. Iedereen die bij Stayokay overnacht kan direct bij het maken van een boeking een (kleine) bijdrage doen aan de foundation.

 

EEN ZORGELOZE VAKANTIE

Inmiddels hebben al meer dan 80 gezinnen gebruik gemaakt van dit mooie aanbod en samen met hun gezin een zorgeloze vakantie kunnen vieren. Marijke Schreiner, algemeen directeur van Stayokay en voorzitter van het bestuur van de Stay4all Foundation vertelt: “Ons doel is altijd geweest om mensen op een betaalbare manier elke uithoek van Nederland te laten verkennen. Maar alsnog heeft niet iedereen de middelen daarvoor.”

“Even ontsnappen uit de bubbel van drukte, stress en zorgen thuis kan heel bevrijdend zijn. We zijn blij dat wij er op deze manier voor kunnen zorgen dat degenen die het normaal niet kunnen betalen, nu ook even met hun eigen gezin buitenshuis de rust en ontspanning kunnen opzoeken. We hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het verkleinen van de ongelijkheid in Nederland, en bovenal de families een mooie tijd te kunnen bezorgen”, aldus Marijke.

 

REACTIES

De gezinnen die dankzij Stay4All Foundation gratis vakantie konden vieren, zijn heel dankbaar. De reacties willen we graag met jullie delen:

“De kinderen genoten van alles en we hadden echt het gevoel even lekker op vakantie te zijn geweest. We hebben veel ontdekt omdat we ook een fiets hadden en ook het uitje naar de dierentuin was heel erg leuk. Het was een top weekend.”

“Eigenlijk vonden we alles gewoon super. De kinderen wilden het liefst nog langer blijven dus heel erg bedankt voor alles.”

“Twee gezinnen mochten onlangs bij jullie verblijven in Amsterdam. Ik werd op die zondag overladen met berichtjes van beiden met hoe geweldig het was, een grote zegen! Zij hebben het ontzettend naar hun zin gehad en hebben echt het gevoel gehad dat ze bij jullie op handen werden gedragen. Het was echt vakantie, echt even weg. Het mooiste vond ik zelf nog, dat de gezinnen elkaar daar hebben ontmoet en er zelf achter kwamen dat ze begeleiding van mij hebben. Ze hebben met elkaar opgetrokken dat weekend en contact gehouden. Dat is zo waardevol! Bedankt voor wat jullie doen.”

Ook het bestuur van de Stay4All Foundation is blij met de samenwerking met de LINDA.foundation en de kans die ze hiermee aan deze gezinnen kunnen bieden. Jolanda: “Wat een feestje om dit te mogen regelen. De enthousiaste reacties die we ontvangen nadat de gezinnen zijn geweest. Daar doen we het voor.”

 

ENORME TOENAME ARME GEZINNEN

Stichting LINDA.foundation ziet een enorme toename van arme gezinnen in Nederland. Vooral de groep ‘werkende armen’ nam de afgelopen maanden toe.

Dankzij de toename van arme gezinnen in Nederland komen er steeds meer aanvragen voor een cadeaupakket voor tijdens de feestdagen. “Dit jaar hopen we 7.500 arme gezinnen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Dit doen we door het geven van pakket met daarin cadeaubonnen van Hema, Intertoys, H&M, McDonald’s en Albert Heijn”, aldus Jamie van de LINDA.foundation.

Wil jij ook een steentje bijdragen? Ga dan naar www.actievoorlindafoundation.nl en maak een persoonlijke actiepagina aan of doneer eenvoudig via een tikkie. Elke euro gaat rechtstreeks naar de aanschaf van de cadeaubonnen.