Een portret voor LINDA.foundation

Een portret voor LINDA.foundation

Een portret geschilderd door kunstenares Esther Barend, die de cover van Anouk’s album Paradise and Back Again heeft gemaakt. Wie wil dat nou niet?
Esther bood eind vorig jaar op de LINDA.foundation-veiling aan een portret te maken van de hoogste bieder.
Wat een plaatje
En dat waren Patricia en Peter Hoendervangers. Zij boden 1700 euro in ruil voor een prachtportret en het hele bedrag ging naar LINDA.foundation. En wát een plaatje is het schilderij van Patricia geworden.
Nek-aan-nek-race
Haar man Peter vertelt: We hebben een heftig jaar qua werk en gezondheid achter de rug en wilden eens wat extra doen voor een ander. Ons oog viel tijdens de veiling op het portret van Esther. We hadden ooit kennis gemaakt met haar werk via een galerie en dus besloten we een mooi bod uit te brengen. Het was spannend want het werd een ’strijd’ tussen ons en een andere bieder.
Aanhouder wint
De aanhouder wint, zo blijkt. Het schilderij was voor Patricia een geweldig kerstcadeau. Peter: je krijgt immers niet ieder jaar een portret voor kerst toch? En helemaal mooi is het dat we LINDA.foundation ermee hebben gesteund.
Ophalen
Het spannendste moment: het doek ophalen natuurlijk. Peter: We waren beiden sprakeloos bij het zien van het doek,  helemaal ondersteboven, zo mooi is het geworden.
Dank je wel Peter en Patricia voor jullie prachtige bijdrage en dank je wel Esther, wat een góuden handen heb je.
Wil jij ook jezelf op doek? Check de site van Esther Barend.