DE LEUKSTE MISSVERKIEZING VAN NEDERLAND ZET ZICH OPNIEUW IN VOOR HET GOEDE DOEL

DE LEUKSTE MISSVERKIEZING VAN NEDERLAND ZET ZICH OPNIEUW IN VOOR HET GOEDE DOEL

Voor het zesde jaar op rij zetten de finalisten van ‘Miss Beauty of the Netherlands’ zich in om geld in te zamelen voor de LINDA.foundation. Dit jaar hebben zij al meer dan 106.000 euro opgehaald. En de teller loopt nog steeds.

In dit artikel geven we je een update over de leukste Missverkiezing van Nederland en vertelt de huidige ‘Miss Charity’ over haar eigen ervaringen.

 

MISS CHARITY

Jill van de Wiel, ook wel de ‘Miss Charity van 2022’, mag dit jaar tijdens de finale haar stokje overdragen aan één van de finalisten van ‘Miss Beauty of the Netherlands’. Jill vertelt: “Het is een hele eer dat ik de titel van dit prachtige doel mag dragen.”

Vorig jaar organiseerde Jill twee grote acties, waarvan de opbrengsten aan LINDA.foundation werden gedoneerd. “Het is vreselijk om te horen dat in een welvarend Nederland nog zoveel armoede is. Mijn hart brak toen ik hoorde dat er kinderen zijn die op hun verjaardag niet naar school gaan, omdat ze geen geld hebben voor een traktatie en dat de feestdagen voor sommigen de donkerste dagen van het jaar zijn.”

Jill wil zich zo lang mogelijk blijven inzetten voor LINDA.foundation. Aan de volgende ‘Miss Charity’ wil Jill graag het volgende meegeven: “Probeer er echt iets mee te bereiken, zoals het creëren van meer aandacht en awareness voor deze doelgroep.”

BINGOAVONDEN

Het is nog niet bekend wie zich de volgende ‘Miss Charity’ mag noemen, maar het staat vast dat alle finalisten hun best doen om deze mooie titel binnen te slepen. De finalisten organiseren zelfstandig, of in een groep de leukste en meest originele acties. Van het bakken van taarten en koekjes, het inzamelen van lege flessen, het geven van workshops tot het organiseren van bingoavonden: echt alles komt voorbij.

 

ENKELE MOMENTEN VAN BEZORGDHEID

Het streefbedrag van ‘Miss Beauty of the Netherlands’ is dit jaar 117.500 euro. Met nog een paar maanden op de teller, verwachten wij dat de missen hier ruim overheen gaan.

Het ingezamelde geld wordt volledig gebruikt om gezinnen, die in armoede leven in Nederland, enkele momenten van onbezorgdheid te geven. Deze gezinnen ontvangen tijdens de feestdagen een LINDA.foundation pakket met cadeaubonnen voor o.a. Albert Heijn, HEMA, Intertoys en H&M.

 

CARWASH

Denk jij bij het lezen van dit artikel: ik wil ook graag op een leuke manier mijn steentje bijdragen? Ga dan naar de actiepagina van ‘Miss Beauty of the Netherlands’ voor een overzicht van alle acties.

Wij geven alvast een tip voor als je in omgeving Flevoland woont: breng dit weekend een bezoek aan wasstraat WeWash in Almere. De finalisten van provincie Flevoland organiseren op zondag 5 maart een ‘Miss Beauty Wasstraat’. Naast wasbeurten vind je hier ook eten en drinken, een DJ, een photobooth en bij elke wasbeurt gaat er drie euro naar LINDA.foundation. Het event begint om 12:00 uur en je hebt geen kaartje nodig voor dit event. Je betaalt enkel voor de wasbeurt.

 

LINDA.foundation