Collecteren vanuit je luie stoel: ‘Ik had nog nooit een digitale collectebus gezien’

Collecteren vanuit je luie stoel: ‘Ik had nog nooit een digitale collectebus gezien’

De zusjes Wessel steunen al jaren de LINDA.foundation, maar sinds kort ook via een digitale collectebus. En dat vindt Hanneke Wessel reuze handig: ‘Ik had nog nooit een digitale collectebus gezien.’

Interessant dus.
De start
‘Mijn zus Willeke was de eerste die deze actie van de LINDA.foundation oppikte, ik volgde direct en zus Marianne kon toen natuurlijk niet meer achterblijven.’ De zussen vonden de actie tof en hebben er vanaf het begin serieus werk van gemaakt om zo veel mogelijk geld op te halen.
Collecteren vanuit je luie stoel
Er was best wat concurrentie tussen de drie zussen. ‘Zussen onderling willen natuurlijk niet voor elkaar onderdoen. Als je dan toch geld ophaalt, wil je dat het bedrag zo hoog mogelijk is. ‘En dat zorgde voor succes: de drie collectebussen werden onwijs vaak gedeeld via social media. ‘Via Facebook werden de donateurs op de hoogte gehouden van de stand van zaken en bedankten we de lieve donateurs voor hun donaties’, legt Hanneke uit.
LINDA.foundation
Het resultaat
Ondanks dat de zussen vooraf geen streefgedrag in gedachten hadden, hebben ze wel een heel mooi bedrag opgehaald. ‘We zijn er heel trots op dat we bijna €1000,- hebben opgehaald met z’n drieën. Sterker nog, misschien doen we binnenkort nog wel een rondje.’
Wil jij ook collecteren?
Loop je ook al een tijdje rond met het idee dat je iets wil doen voor de LINDA.foundation, maar weet je niet goed hoe? Of heb je het gewoon veel te druk met je baan of je gezin? Het starten van een digitale collectebus is zo gepiept. Via deze linkkun je heel makkelijk met je Facebookaccount of je mailadres een collectebus aan maken. Deel deze collectebus vervolgens via social media en mail de link naar al je vrienden, familieleden en collega’s en de donaties komen vanzelf binnen.
Wil jij ook op de hoogte blijven van alles dat de LINDA.foundation doet? Like ons op Facebook en volg ons op Instagram.