Coca-Cola Nederland helpt via LINDA.foundation kwetsbare gezinnen

Coca-Cola Nederland helpt via LINDA.foundation kwetsbare gezinnen

De afgelopen maanden hebben impact gehad. Op iedereen: van horecaondernemers tot gezinnen die normaal gesproken al uitdagingen kennen vanwege een klein budget.
Daarom geeft Coca-Cola Nederland via de LINDA.foundation deze maand ruim 4.300 dinervouchers weg, die zijn gekocht via het #helpdehoreca-initiatief. Met deze samenwerking worden zowel horecapartners als kwetsbare gezinnen gesteund.
ONZEKERE PERIODE
Uit recent onderzoek van de LINDA.foundation blijkt dat ruim 87 procent van de kwetsbare gezinnen extra stress ervaarde tijdens de lockdown. Jocelyn Nassenstein, directeur LINDA.foundation: “Problemen waar kwetsbare gezinnen voor de crisis al tegenaan liepen, kwamen nu in een stroomversnelling terecht. Door de hogere kosten van levensonderhoud, mede omdat kinderen thuis kwamen te zitten, werd deze problematiek vaak nijpend. We zien sterk de behoefte aan een onbezorgd samenzijn met het hele gezin. Met deze bijdrage kunnen we dit realiseren, en een flink aantal gezinnen helpen aan een fijn avondje uit.”
Met de uitgedeelde vouchers kunnen de gezinnen genieten van een gratis diner in een restaurant bij hen in de buurt. Ze worden uitgedeeld in Rotterdam en Tilburg. Daarnaast doneert Coca-Cola Nederland een bedrag van 50.000 euro aan de LINDA.foundation. Deze donatie gebruiken we om andere activiteiten te ondersteunen voor arme gezinnen in Nederland. Denk hierbij aan het kopen van schoolspullen voor hun kinderen die naar de middelbare school gaan.
REACTIES VAN GEZINNEN
We ontvingen al wat mailtjes van blije gezinnen die de dinervouchers of de bon voor schoolspullen hebben ontvangen. Een greep uit de reacties:
“Namens mijzelf en mijn vier kinderen wil ik jullie uit de grond van ons hart bedanken. Wij leven al jaren in armoede. Uiteten zit er bij ons gewoon niet in. Vooral niet met vijf personen. Dan zo’n dinervoucher van jullie krijgen is voor ons echt een feest.”
“Wat een enorme verrassing! Vandaag lag de dinervoucher op de deurmat. Hiervan kunnen we eindelijk eens een keer uiteten. Ontzettend bedankt voor dit prachtige initiatief. Wij gaan hier enorm van genieten.”
“Hartelijk dank! Ik ben hier zo blij mee. Eindelijk konden we vandaag, na heel wat jaren, iets leuks doen op mijn verjaardag. We hebben heerlijk gegeten.”
“Ik vind het geweldig dat dit wordt gedaan. Mijn zoon gaat naar de middelbare school en ik was eerlijk gezegd al bezorgd over hoe ik die lange lijst met benodigdheden bij elkaar kon krijgen. Echt super dat jullie je zo inzetten voor mensen zoals ik, bij wie het even niet loopt als gewild in het leven.”
“Super dat jullie dit doen! Ik kan weinig extra’s doen voor mijn kinderen en eindelijk hoef ik een keer geen nee te zeggen. Het is een heerlijk en bijzonder gevoel dat mijn dochter nu zelf schoolspullen kan uitkiezen.”
In de video hieronder zie je twee gelukkige gezinnen, die net gebruik hebben gemaakt van hun dinervoucher.