CIO NN Group ondersteunt LINDA.foundation met mooi initiatief

CIO NN Group ondersteunt LINDA.foundation met mooi initiatief

Dankzij een nieuwe applicatie verkoopt CIO hun vorige generatie telefoons. Die toestellen zijn nu overbodig. Alle opbrengsten doneren zij aan de LINDA.foundation.
Daardoor kunnen 24 gezinnen genieten van een zorgeloze decembermaand.
CIO
NN Group is al een aantal jaren partner van de LINDA.foundation, als onderdeel van het maatschappelijke programma NN Future Matters. Elk jaar zamelen zij geld in en dit jaar heeft de organisatie onder andere laptops gedoneerd vanwege de coronacrisis. Ook nu zijn op verschillende plekken binnen de organisatie initiatieven gestart. Daarbij behoort ook CIO, de centrale IT-organisatie van de NN Group. Het Workplace Services (WPS)/Office Communications-team kwam met een mooi initiatief om de LINDA.foundation te ondersteunen.
Het ontmantelen van de digitale telefonie-infrastructuur in de panden in Amsterdam, Ede, Den Haag en Rotterdam, heeft ervoor gezorgd dat CIO nu gebruik maakt van ‘softphones’. “Dit is een applicatie die een fysieke telefoon stimuleert. Je belt dus met je laptop”, legt Jos Kroon, product owner WPS/Office Communications, uit. Voor de overbodige oude telefoons is vervolgens een koper gevonden. Daardoor kon een mooi bedrag worden overgemaakt aan de LINDA.foundation.
VERRASSEND
De directeur van de foundation, Jocelyn Nassenstein-Brouwer, is verrast over het overhandigde bedrag. “Wat verrassend dat de opbrengsten van het verkopen van oude telefoon zo hoog kunnen zijn”, laat ze weten. “Met deze donatie kunnen 24 gezinnen een zorgeloze decembermaand beleven, vaak voor het eerst sinds jaren.”