BBQ-boek ‘Smokey Goodness’ is uitgeroepen tot kookboek van het jaar

BBQ-boek ‘Smokey Goodness’ is uitgeroepen tot kookboek van het jaar

De vakjury van de ‘Kookboek van het Jaar 2016’verkiezing heeft deze week Smokey Goodness van Jord Althuizen (Kosmos) bekroond tot Kookboek van het jaar 2016.
Jord Althuizen is wereldkampioen BBQ’en en zit in de jury van het tv-programma Grillmasters.
Publiekswinnaar
Het publiek koos Zuur van Bas Robben (Good Cook) tot haar favoriet. Met dertig procent van de stemmen won Zuur de Gouden Garde publieksprijs.
Verkiezing
De verkiezing Kookboek van het Jaar beleeft dit jaar haar tienjarig jubileum. De bekendmaking en uitreiking werd groots gevierd in Grand Theatre boekhandel in Breda. De verkiezing maakt onderdeel uit van de Kookboeken7daagse die nog t/m zondag 13 november duurt.
Winnaars
De grote Kleyn (Nijgh & van Ditmar) van Onno Kleyn heeft van de jury een eervolle vermelding ontvangen. Jonneke van Zeeuw won de Foodblogger van het Jaar Awardvoor haar blog Mooncake.nl en Bonen van Joke Boon (Carrera Culinair) wint de Youth Food Movement Award: het meest duurzame kookboek van 2016. Remko Kraaijeveld en Erik Rikkelman ontvingen de award voor respectievelijk beste fotografie en vormgeving van Smokey Goodness.
BBQ-wedstrijd
Tijdens een bezoek aan een Amerikaanse BBQ-wedstrijd in Colorado Amerika sloeg de vonk bij Jord Althuizen over: “Wat wij daar zagen: honderden teams die de lekkerste gerechten en snacks van veelal zelfgebouwde smokers en gills toverden. Die authentieke BBQ, met in zestien uur langzaam gaar gerookte varkensschouders, malse spareribs en smaakvolle brisket… dat moeten Nederlanders ook proeven!”
Culinaire loterij
Tijdens de uitreiking van het Kookboek van het Jaar werd er ook een speciale loterij georganiseerd. Er werden fantastische culinaire prijzen beschikbaar gesteld, zoals een diner voor twee personen bij De Leest in Vaassen en maakten de deelnemers kans op prachtige keukenartikelen zoals o.a. grillplaten. En hier zijn we heel blij mee en dankbaar voor: de gehele opbrengst van de loterij zal worden geschonken aan de LINDA.foundation.