Arnhemse basisschool haalt geld op voor LINDA.foundation

Arnhemse basisschool haalt geld op voor LINDA.foundation

Basisschool De Laarakker in Arnhem heeft maar liefst 1.292 euro opgehaald voor de LINDA.foundation. Alle klassen (van groep 1 tot en met groep 8) deden mee. 
Vooral de verkoop van poffertjes was een groot succes.
Heitje voor karweitje
De actie bestond uit het verkopen van knutselwerkjes, drankjes, poffertjes en door ouders gebakken taarten. De kinderen hadden in de klas doosjes gemaakt waarmee ze in hun eigen buurt langs de deuren gingen voor ‘heitje voor karweitje’.
Prachtige initiatieven
Tijdens de actie stonden er in de school stands met informatie over de LINDA.foundation en van de Weggeefhoek uit Arnhem, die kleding, voedsel, speelgoed weggeeft aan gezinnen die het nodig hebben. Ook was Ome Joops Tour aanwezig, een organisatie die zich inzet voor basisschoolkinderen die nooit op vakantie gaan.
Voorlichting
Natuurlijk is er in alle klassen ook veel aandacht besteed aan wat de LINDA.foundation nou eigenlijk doet: gezinnen in Nederland helpen die leven onder de armoedegrens.
Waarom deze actie?
Elk jaar organiseert Rooms Katholieke Basisschool De Laarakker de vastenmarkt op school. Vanuit het katholieke geloof is het vasten een moment van bezinning. Dan is het tijd om stil te staan bij mensen die het minder goed hebben. Maar ook tijd om gezamenlijk in actie te komen. Vanuit de katholieke kerk, die hierbij betrokken is, wordt er een wereldwijd probleem aan gehangen. Maar de Laarakker kiest liever voor een project dichter bij huis.
Doe mee
Vind jij het nou ook een goed idee dat de school van jouw kinderen zich inzet voor de LINDA.foundation? Dat kan. Hier vind je meer informatie.

Schermafbeelding 2016-03-11 om 14.50.04 Schermafbeelding 2016-03-11 om 14.50.17 Schermafbeelding 2016-03-11 om 14.50.30