Alle eendjes zwemmen in het water: Duckrace brengt €4300 op voor LINDA.foundation

Alle eendjes zwemmen in het water: Duckrace brengt €4300 op voor LINDA.foundation

Dat moet er geestig uit hebben gezien: afgelopen zaterdag dobberden 2000 badeendjes door de Goudse grachten. Met die actie haalt JCI Gouda uiteindelijk €4300 op.

Dat bedrag doneren zij volledig aan LINDA.foundation.
Lees ook
Tjitske Reidinga organiseert benefietvoorstelling voor LINDA.foundation
Arme gezinnen in Gouda
‘We doen als kamer graag iets tegen armoede onder kinderen’ vertellen Nicole en Karin van JCI Gouda. En met deze actie voor de LINDA.foundation komt het opgehaalde geld ook nog eens lokaal terecht. De volledige opbrengst van de race gaat namelijk naar gezinnen in Gouda. ‘De gezinnen die een cadeaupakket zullen ontvangen zijn gescreend, dus we hebben het vertrouwen dat het bij de juiste personen terecht komt.’
Tweeduizend dobberende eendjes
Angela van JCI Gouda legt de spelregels uit: ‘De eendjes werden vanaf een brug de Goudse gracht ingegooid. Door de wind dreigden de eendjes eerst de verkeerde kant op te zwemmen, maar met dank aan de vrijwillige brandweer gingen uiteindelijk alle eendjes over de finish.’ Aan de eendjes die als eerste over de finish zwommen, zaten mooie prijzen verbonden.
JCI en LINDA.foundation
JCI Nederland is een vereniging voor jonge mensen tot 40 jaar die zich richt op de ontwikkeling van mensen, de maatschappij en het bedrijfsleven én is sinds kort partner van LINDA.foundation. JCI: ‘LINDA.foundation helpt ons om op een doeltreffende manier lokaal impact te realiseren. Dit zorgt voor veel verbondenheid met de mensen uit de regio’. De Duckrace was de eerste actie van JCI voor LINDA.foundation, maar er liggen er nog vele in het verschiet.
Wil jij ook op de hoogte blijven van alles dat de LINDA.foundation doet? Like ons op Facebook en volg ons op Instagram!