6000 LICHTPUNTJES OP DE POST: DIT WAS DE LINDA.FOUNDATION INPAKDAG

6000 LICHTPUNTJES OP DE POST: DIT WAS DE LINDA.FOUNDATION INPAKDAG

It’s that time of year again: de LINDA.foundation mocht weer duizenden gezinnen blij maken met een doos vol cadeaubonnen. LINDA.nl was aanwezig bij de inpakdag in Amersfoort.

 

En wij waren niet de enigen: ook Linda de Mol en Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, kwamen langs.

 

INPAKDAG LINDA.FOUNDATION

Een kleine opfrisser over de LINDA.foundation: dit is een initiatief van Linda de Mol en LINDA.. Samen met zoveel mogelijk donateurs willen we meer begrip en vooral positieve actie creëren voor gezinnen in Nederland die het financieel zwaar hebben. Elk jaar verstuurt de LINDA.foundation een paar duizend dozen vol cadeaubonnen. Gezinnen gebruiken die voor boodschappen, kleding en andere essentiële aankopen waar ze zelf eigenlijk geen geld voor hebben.

Dit jaar worden er maar liefst 6000 pakketten verstuurd door DHL Parcel – klimaatneutraal en al. Een waanzinnig aantal, waar Linda de Mol ontzettend trots op is. “We zijn in 2013 klein begonnen, maar als deze doosjes straks de deur uit zijn, hebben we in totaal al 22.6 miljoen euro cadeau kunnen doen”, vertelt ze aan LINDA.nl.

“En het mooie is: daar hebben we ‘maar’ 18.1 miljoen euro voor hoeven betalen. Als jij een tientje doneert, kunnen wij daar namelijk tussen de elf en twaalf euro van maken. Echt elke cent van jouw gift komt terecht bij gezinnen met kinderen die het financieel verschrikkelijk moeilijk hebben.”

Linda en Jildou: 

 

DONEREN? KLIK HIER

EXTRAATJE

Aan het pakket met bonnen van Albert Heijn, Intertoys, H&M en HEMA  is dit jaar een naam toegevoegd: de Nationale Bioscoopbon. Linda de Mol: “Dat vind ik zó mooi, want het is echt een extraatje. Hoe leuk is het dat je tegen je kinderen kunt zeggen ‘Kom, we gaan naar de bioscoop en jullie mogen de film uitzoeken’? Zo’n uitje is normaliter onhaalbaar, als je op de essentials al moet bezuinigen.”

Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, sluit zich daarbij aan. Ze is zelf verantwoordelijk voor het nationale beleid vanuit Den Haag en waardeert dit soort initiatieven enorm. “Ze zijn echt broodnodig”, vertelt ze aan LINDA.nl. “Dit soort projecten kunnen het extraatje geven bovenop wat de overheid doet. Juist in deze tijden, waar mensen het erg zwaar hebben en elke dag met de stress van rekeningen bezig zijn, kan zo’n pakket echt een lichtpuntje zijn.”

 

Deze pakketten zijn inmiddels verzonden, maar daarmee houdt het werk van LINDA.foundation natuurlijk niet op. Wil jij iets bijdragen? Doneer dan hieronder. Dat kan via iDeal of Tikkie, maar je kunt nu ook je Airmiles doneren

 

DONEREN