3.000 ZOMERPAKKETTEN BEZORGD BIJ FINANCIEEL KWETSBARE GEZINNEN

3.000 ZOMERPAKKETTEN BEZORGD BIJ FINANCIEEL KWETSBARE GEZINNEN

Deze zomer hebben Nationale-Nederlanden, ASML, Vattenfall Foundation, DHL Cares en LINDA.foundation voor het tweede jaar op rij de handen ineengeslagen. Samen hebben zij in de afgelopen weken in totaal 3.000 gezinnen verrast met een zomerpakket.

De pakketten werden ingepakt bij DHL op locatie en de medewerkers van Vattenfall, Nationale-Nederlanden en ASML hebben het pakket zelf bij de gezinnen bezorgd. In het goedgevulde pakket zaten allerlei zomerse items zodat financieel kwetsbare gezinnen óók een mooie start van de zomer kunnen hebben.

HET VOELT ALS KERST IN DE ZOMER

De gezinnen zijn via LINDA.foundation geselecteerd per postcodegebied van de vrijwilligers van de bedrijven. Gemiddeld bracht een medewerker zo’n tien pakketten rond in zijn of haar eigen woonomgeving.

 

Naast dat het gezin heel blij is met zo’n zomers pakket, maakten de contacten ook veel indruk op de medewerkers van de bedrijven. Zij hebben nu met eigen ogen gezien wat (onzichtbare) armoede in Nederland inhoudt: “Several of them told me that it really made them happy to receive it. For one of them, it looked almost like it was Christmas in summer.”

Een andere bezorger liet weten heel hartelijk te zijn ontvangen door een gezin: “Het meest hartelijke ontvangst was bij een gezin waar we meteen ‘moesten’ komen zitten en wat eten (baklava) en drinken. Dochtertje werd erbij gehaald, kaartje werd voorgelezen en het pakket werd direct uitgepakt. Dochterlief wilde direct met het waterpistool gaan spelen. Ze bedankte ons hartelijk voor het pakket! Fijn om iemand zo blij te kunnen maken!”

 

HET ZOMERPAKKET

Het goedgevulde zomerpakket is bijna volledig gesponsord door verschillende bedrijven en bestaat uit onder andere een waterspel, een lippenbalsem met zonbescherming, zonnebrand met hoge factor, een tas, de Kidsweek, een lunchbox, stoepkrijt, een zonnebril, diverse zomerse accessoires en een cadeaukaart.

 

REACTIES

Inmiddels zijn er al heel veel reacties binnengekomen van de gezinnen die een pakket hebben ontvangen. Wij delen er graag een aantal.

“Wij hebben inmiddels het pakket mogen ontvangen. Wat een ontzettend leuk pakket! Lieve LINDA.foundation-medewerkers en vrijwilligers die de pakketten hebben bezorgd: voor iedereen een hele grote pluim! En niet te vergeten alle sponsors, dank jullie wel dat dit mogelijk is gemaakt mede dankzij jullie. Mijn dank is zeer groot en het pakket heeft weer voor wat zonneschijn in mijzelf en mijn twee zonen gezorgd.”

“Ontzettend bedankt iedereen. Blijf doorgaan met deze geweldige foundation die mensen een steuntje in de rug geeft die het zwaar hebben om het hoofd boven water te houden. Ik wens jullie alvast een mooie zomervakantie toe.”

“Aan de deur stond een vrouw die ik niet kende. Ze kwam een pakket afgeven van de LINDA.foundation. Ik was er stil van en was superblij en dankbaar. Mijn twee dochters en ik maakten het pakketje open en wat een blije snoetjes. We waren zo verrast en dankbaar voor dit alles. We gaan genieten van dit supermooie zomerpakket. Namens ons drieën: dank jullie wel!”

“Zo bijzonder om dit pakket te mogen ontvangen. De dingen die erin zitten zijn stuk voor stuk heel erg leuk en welkom. Juist ook dingen die je niet zo snel koopt voor jezelf, maar zo goed kunt gebruiken. We zijn enorm dankbaar.”

“Hartelijk dank voor het leuke pakket! We zijn er superblij mee. De broodtrommel en de zonnebrandcrème kwamen heel goed van pas!”

“Afgelopen zondag stond er een hele vriendelijke dame aan de deur om ons het LINDA.-zomerpakket te overhandigen. Ook al wisten we dat het zou komen was het toch een verrassing. We hebben het met heel veel plezier uitgepakt. Ontzettend bedankt voor dit geweldig mooie gebaar.”

“Met tranen in mijn ogen heb ik het pakket in ontvangst genomen en heb ik de bezorger een hele dikke knuffel gegeven.”

 

OVER DE SAMENWERKING

Dit is alweer het vierde jaar dat deze actie werd georganiseerd. Vorig jaar werden er 2.000 pakketten bezorgd en dit jaar konden er weer 1.000 extra gezinnen blij worden gemaakt.

“Ook dit jaar was de samenwerking weer zeer geslaagd. Wat me opviel was de grote hoeveelheid kinderen die mee waren met de vrijwilligers. Het blijkt niet alleen om de gezelligheid te gaan, maar wordt ook aangegrepen om armoede ter sprake te brengen. Zo hebben er onderweg vele gesprekken plaatsgevonden en heeft de actie veel betekend in het bespreekbaar maken van onzichtbare armoede”, aldus Ronald Smit namens de Vattenfall Foundation.

Namens de LINDA.foundation voegt Jamie Jongman hier nog aan toe vooral heel dankbaar te zijn om samen zo veel impact te kunnen maken. “Van het aanvragen en ontvangen van de items voor in het zomerpakket, tot aan de bezorging door de vrijwilligers. Het is overweldigend en bijzonder dat zo veel verschillende bedrijven met elkaar samenwerken om zo veel mogelijk gezinnen in Nederland blij te maken met een zomerpakket.”

 

HEEL VEEL DANK

Dit unieke project is mede mogelijk gemaakt door ASML, Vattenfall Foundation, Nationale-Nederlanden, DHL Cares, LINDA.foundation, Action, Mepal, Kidsweek, Jantje Beton, NAÏF, NIVEA, BS International en HEMA.